ЗМІ назвали імена нових заступників міністра Монастирського

Зі старих заступників на посаді хочуть залишити лише Антона Геращенка
ЗМІ назвали імена нових заступників міністра Монастирського
Денис Монастирський (фото: УНІАН)
29 Липня 2021, 20:41
читать на русском

Кабінет міністрів України отримав подання про призначення трьох нових заступників міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського 29 липня.

Про це йдеться в матеріалі видання Дзеркало тижня.

Монастирський пропонує призначити заступниками міністра внутрішніх справ Богдана Драп`ятого, Ігоря Бондаренка та Мері Акопян.

Драпʼятий очолює секретаріат Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. З ним новий глава МВС разом працював в комітеті (Монастирський був його головою — ред.).

Бондаренко є директором Департаменту інформатизації МВС, а Акопян очолює Департамент міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС.

Судячи з нинішнього напрямку роботи, Акопян буде заступником міністра з питань європейської інтеграції. Вона на цій посаді логічно замінить Тетяну Ковальчук, яка у ексміністра Авакова відповідала за міжнародку, — зазначили журналісти.

Своєю чергою Бондаренко може стати заступником міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Ну, і зрозуміло, що на посаді залишається Антон Геращенко (досьє Антона Геращенка), який був заступником міністра внутрішніх справ за часів Авакова. Таку пропозицію Геращенку зробив новий глава міністерства, а той не відмовився. За нашою інформацією, Монастирський запропонував президенту Зеленському залишити Геращенка на посаді заступника, і дуже просив погодити кандидатуру (президент погоджує всіх заступників). Але ця ініціатива не викликала у президента захоплення, тому цілком ймовірно, що Геращенко залишиться як радник, якщо захоче, — зазначило" Дзеркало тижня ".


Контекст. 13 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав заяву про відставку.

Президент Володимир Зеленський запропонував призначити на посаду міністра внутрішніх справ народного депутата від фракції "Слуга народу", голову комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського. Його вважають близьким до попереднього очільника Авакова (досьє Арсена Авакова). Сам Монастирський можливий зв'язок заперечує та стверджує, що до свого обрання нардепом, з ексміністром зустрічався лише кілька разів.

Монастирський заявив, що пожертвував собою і погодився замінити Авакова.

15 липня Верховна Рада підтримала заяву Авакова про відставку та звільнила його з поста міністра внутрішніх справ.

Читайте також