Єрмак вважає, що Україна втілила стандарти "більшою мірою, ніж деякі члени НАТО"

Тому Україна очікує конкретних і активних дій зі сторони Альянсу
Головне
Єрмак вважає, що Україна втілила стандарти "більшою мірою, ніж деякі члени НАТО"
Андрій Єрмак (фото: УНІАН)
13 Червня 2021, 17:26
читать на русском

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак сподівається, що Україна зможе швидко вступити до НАТО. Він хоче, щоб члени-країни Північноатлантичного Альянсу якомога швидше дійшли згоди в цьому питанні.

Про це Єрмак (досьє Андрія Єрмака) сказав в інтерв'ю газеті la Repubblica.

Голова ОП нагадав, що українці наразі перебувають в небезпеці і їм необхідна допомога. Про це раніше вже казав президент Володимир Зеленський.

Ми сподіваємося, що наші партнери якомога швидше дійдуть згоди щодо нашого приєднання до НАТО. Майбутнє України залежить від них, - сказав він.

За словами Єрмака, Україна імплементувала необхідні стандарти "більшою мірою, ніж деякі нинішні члени НАТО". Тому ми очікуємо конкретних і активних дій зі сторони Альянсу.


Контекст. На саміті НАТО, який відбудеться 14 червня 2021 року в Брюсселі, планують обговорити "дорожню карту" для України щодо виконання кроків для вступу в НАТО.

До того ж міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що вступ України в НАТО потребує лише часу, але це не є фантазією.

Віцепрем’єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна прагне, щоб члени НАТО виконали обіцянку щодо членства, яку дали у 2008 році під час Бухарестського саміту НАТО. Крім того, на червневому саміті був прокладений шлях до отримання ПДЧ для вступу в Альянс.

Читайте також