Кулеба розповів, коли Росія буде готова напасти на Україну

Кількість російських військ біля українських кордонів наразі більша, ніж була у 2014 році
Головне
Кулеба розповів, коли Росія буде готова напасти на Україну
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (фото: МЗС України / Facebook)
20 Квітня 2021, 21:06
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росія буде готова до нападу на Україну за кілька тижнів. Але точно спрогнозувати, чи обере РФ саме такий сценарій, неможливо.

Про це Кулеба заявив під час брифінгу у вівторок, 20 квітня.

За його словами, кількість російських військ біля українських кордонів наразі більша, ніж була у 2014 році. Це означає, що не можна виключати будь-що.

Ми не можемо бути впевнені, чи вирішить Москва розпочати нову стадію агресії проти України. Але очевидно, що вони будуть готові зробити це за кілька тижнів… Ми не можемо назвати точну дату чи час, коли вона перейде лінію розмежування, спричинивши нову хвилю ескалацію, але ми точно бачимо стратегічну підготовку Росії, військову підготовку, - сказав міністр.

Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) зазначив, що стримування президента РФ Володимира Путіна від подальшої агресії залежить не лише від України, але й від всіх тих, хто поважає міжнародне право.

Глава МЗС розповів, що існує три причини, чому Путін так поводиться.

  1. Тиск на Україна та спроба завершити війну на Донбасі на умовах Кремля.
  2. Зневага до міжнародної спільноти та бажання робити все, що хочеться.
  3. Низька підтримка росіянами чинного режиму.

Контекст. Останнім часом на Сході активізувалися ворожі снайпери, які регулярно ціляться по позиціях українських військових. Територію біля лінії розмежування заміновано, а від інфраструктури "подекуди не залишилося нічого".

Президент Володимир Зеленський раніше заявив, що Росія на Донбасі займається провокаціями, тисне та намагається залякати Україну.

Читайте також наш матеріал: Кремль може планувати блискавичну війну, якщо США не втручатимуться

Читайте також