Російські окупанти готуються до атак українських позицій - Міноборони

Окупанти розміщують важке озброєння і тренуються на полігонах на території "ЛДНР"
Головне
Російські окупанти готуються до атак українських позицій - Міноборони
Війна на Донбасі Фото: ООС у Фейсбуці
28 Травня 2021, 17:28
читать на русском

Російські війська активізували підготовку мінометних розрахунків до ймовірного вогневого ураження передових позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Про це за повідомленням пресслужби Міноборони України, свідчать дані Головного управління розвідки.

Зокрема повідомляється, що в окремих районах тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях командування російських окупаційних військ продовжує приховано розміщувати 122-мм реактивні системи залпового вогню, гаубиці та самохідні артилерійські установки з порушенням домовленостей щодо відведення важкого озброєння.

Водночас сили російського агресора активізували підготовку мінометних розрахунків до ймовірного вогневого ураження передових позицій підрозділів Об’єднаних сил, - йдеться у зведенні.

Крім того, протягом тижня зросла інтенсивність тренувань зі стрільби та управління вогнем гаубичних, гарматних і реактивних артилерійських дивізіонів першого та другого армійських корпусів на полігонах тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, в ОРДЛО збройні формування бойовиків оголосили про збори резервістів та зобов'язали жителів прибути до так званих "військкоматів". Україна вважає, що вони створюють нові військові підрозділи.

Читайте також

1