Смертельна ДТП на Майдані: обвинувальний акт передали до суду

Винуватець аварії знав про свій хворобливий стан, але все одно сів за кермо
Смертельна ДТП на Майдані: обвинувальний акт передали до суду
ДТП на Майдані незалежності (фото: поліція Києва)
16 Квітня 2021, 16:41
читать на русском

Обвинувальний акт щодо водія, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду у центрі столиці ввечері 30 жовтня 2020 року, скерували до Шевченківського районного суду м. Києві для розгляду по суті.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури у Facebook.

Зазначається, що Київська міська прокуратура 16 квітня скерувала до суду обвинувальний акт щодо водія іномарки Land Rover Discovery, який увечері 30 жовтня 2020 року спричинив масштабну автопригоду у центрі Києва зі смертельними наслідками (ч. 3 ст. 286 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, 66-річний підозрюваний, достовірно знав про свій хворобливий стан та усвідомлював, що цей стан у будь-який момент може погіршитись, свідомо сів за кермо технічно справного автомобіля Land Rover Discovery.

Винуватець аварії рухався зі сторони вулиці Михайлівської у напрямку Алеї Героїв Небесної  Сотні. Потім він виїхав з проїзної частини на тротуар та зіткнувся з припаркованим автомобілем. Після цього, перебуваючи за кермом некерованого автомобіля, виїхав на пішохідну зону Майдану Незалежності, та, не вживши негайних заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, наїхав на двох жінок-пішоходів. Вони загинули на місці.

ДТП на Майдані

ДТП на Майдані (фото: Надія Максимець / Facebook)

Згідно з висновками експертів, порушення з боку водія правил дорожнього руху України та наказів МОЗ України, зокрема "Про затвердження переліку захворювань і вад, при яких особа не може бути допущена до керування відповідними транспортними засобами", перебувають у прямому причинному зв’язку з виникненням цієї дорожньо-транспортної події та її наслідками.


Контекст. У Києві 30 жовтня чоловік протаранив зупинку на Хрещатику, на місці загинули двоє осіб, ще кілька отримали поранення.

На перших кадрах видно, як тіла залишались на місці аварії, коли там вже зібрались очевидці. Пізніше поліція показала відео, де видно як автомобіль їде Майданом Незалежності та врізається у зупинку громадського транспорту.

Виявилося, що винуватець смертельної аварії був тверезий, однак він переніс операцію на серці.

Згодом заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив подробиці смертельної ДТП. За його словами, винуватця ДТП звати Юрієм, він 1954 року народження.

Читайте також наш матеріал: Смертельна ДТП на Майдані: що сталося, хто водій та яке буде покарання

Читайте також