Українцям нагадали, до якої дати потрібно сплатити податки за житло

На оплату податкова дає два місяці
Головне
Українцям нагадали, до якої дати потрібно сплатити податки за житло
Квартира Фото: cottonbro з Pexels
4 Червня 2021, 11:40
читать на русском

Українці до 1 липня отримають квитанції з сумою податку на нерухомість. Заплатити потрібно за будинки і квартири, якщо їхня площа перевищує певну норму.

Як пише obozrevatel, оплачувати потрібно тільки "зайву площу". Для будинку це від 120 квадратів, а квартири – від 60 квадратних метрів.

Платіжки українці отримають за минулий рік. Тобто, 2021 року потрібно буде заплатити за 2020-й. Розмір податку залежить від населеного пункту. Місцева влада має право встановлювати ставку, однак її розмір не може перевищувати 1,5% мінімальної зарплати. У 2021-му – 70,8 грн.

Якщо ж ви живете у великій (більш ніж 60 квадратів) квартирі або будинку (від 120 кв. м), а квитанцію не отримали, краще звернутися в місцеве відділення фіскальної служби. Можливо, квитанція загубилася в скриньці або її помилково не надіслали, - йдеться у матеріалі.

Українцям нагадали, що у разі затримки із платежем, буде нараховано штраф. Якщо затримати платіж до 30 днів – штраф 10%, від 30 днів – штраф 20%. Якщо ж платник податків ігнорує повідомлення та відмовляється платити, майно, на яке нараховують податок, можуть заарештувати.

Нагадаємо, 3 червня Київський апеляційний суд арештував нерухоме майно народного депутата України від фракції "За майбутнє" Віктора М'ялика, якого підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму понад 97 мільйонів гривень.

Читайте також