Зеленський наказав уряду створити реєстр будинків для літніх людей

Президент підписав указ про забезпечення громадян якісними соцпослугами
Важливо
Зеленський наказав уряду створити реєстр будинків для літніх людей
Володимир Зеленський (фото: пресслужба Офісу президента)
29 Січня 2021, 16:46
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про деякі заходи щодо забезпечення права громадян на якісні та безпечні соціальні послуги", яким доручив Кабінету міністрів створити реєстр будинків для літніх людей.

Уряд має забезпечити фактичне створення Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, передбачивши, зокрема, можливість внесення до нього інформації про надавачів соцпослуг засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг "Дія".

Відповідний указ №30/2021 розміщено на сайті глави держави.

Згідно з документом, Кабінет міністрів України має невідкладно вжити заходів щодо організації та перевірки дотримання в закладах/установах соціальних послуг правил пожежної безпеки, державних санітарних та будівельних норм, зокрема щодо доступності для маломобільних груп населення.

Серед іншого президент доручив  провести роботу з виявлення суб'єктів, що фактично надають соціальні послуги з догляду, перебування/проживання особам, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах.

Читайте також

Також Кабмін має у тримісячний термін підготувати та внести до Верховної Ради законопроєкти для:

  • удосконалення системи соціальних послуг з урахуванням складності життєвих обставин та потреб особи/сім'ї;
  • запровадження переходу до фінансування соцпослуг за принципом "гроші ходять за отримувачем";
  • забезпечення співфінансування таких послуг із державного та місцевого бюджетів і дієвих механізмів стимулювання розвитку ринку соцпослуг.

Нагадаємо, після трагедії у Харкові, де у незаконному будинку для літніх людей у пожежі загинули 15 людей,  президент (Володимир Зеленський - досьє) вирішив створити реєстр та сайт з усіма закладами для літніх людей .

1