Зеленський вдруге повезе "слуг" на навчання до Трускавця: що відомо та реакція українців

Участь у цьогорічному з'їзді візьмуть не лише члени партії, але й представники уряду, прокуратури та СБУ
Ексклюзив
Зеленський вдруге повезе "слуг" на навчання до Трускавця: що відомо та реакція українців
З’їзд партії “Слуга народу” Фото: УНІАН
23 Вересня 2021, 12:14
читать на русском

На початку жовтня партія "Слуга народу" збереться на велике засідання у Трускавці за участі президента України Володимира Зеленського. Крім того, на збори запросять керівників Офісу генпрокурора, Служби безпеки України, а також представників Кабінету міністрів. Вперше такий з'їзд відбувався у липні 2019 року.

Парламент.UA розповідає, як слуги набиратимуться "уму-розуму", чому не запросили голову Верховної Ради Дмитра Разумкова та що думають українці про Зе-Трускавець 2.0.

"Розмова по душах" у Трускавці

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко розповів, що засідання пройде 1-3 жовтня. Головні питання розглянуть в другій половині дня 1 жовтня, а також вдень у суботу 2 жовтня.

Будемо підбивати підсумки того, що ми встигли зробити за половину терміну Володимира Зеленського і майже половину нашого терміну. І намітити, що ми далі робимо, по яким реформам прискорюємось, як інтегруються у загальну нашу стратегічну програму такі речі, як програма дій уряду, - пояснив Корнієнко.

За його словами, Трускавець обрали, бо в Україні мало схожих туристичних потужностей. При цьому на з'їзді буде близько 300 людей, яких потрібно компактно розселити. Так, учасники займуть фактично всі готелі в Трускавці.

Корнієнко наголосив, що депутати будуть селитися в готелі своїм коштом.

З'їзд партії "Слуга народу", Олександр Корнієнко Фото: УНІАН

Як розповів інший "слуга" Микола Тищенко в кулуарах Верховної Ради, представники партії та інші високопосадовці зберуться в Трускавці для поліпшення внутрішньопартійної комунікації.

Так, український курорт Трускавець обрали місцем збору з ідеологічних міркувань. Тищенко додав, що зараз "Слуга народу" активно займається пошуком приміщення, в якому можна було б прийняти майже 500 осіб.

Зеленський VS Разумков: чому спікер парламенту вже необраний

На питання, чи буде на засіданні Дмитро Разумков, глава партії "Слуга народу" відповів, що "не впевнений", орієнтуватися будуть на стан здоров'я спікера, адже він зараз перебуває на самоізоляції через коронавірус.

При цьому сам Разумков в інтерв'ю телеканалу "Прямий" сказав, що запрошення він не отримував.

Ні, станом на сьогодні (22 вересня - ред.) мене не запрошували на цю нараду. Запросять - обов'язково візьму участь, не запросять - не візьму. Я ж не ходжу в гості без запрошення, - сказав він.

Зазначимо, що раніше Разумков був №1 виборчого списку "Слуг народу". Впродовж останнього часу розгорівся конфлікт між ним та монобільшістю.

З'їзд партії "Слуга народу" Фото: УНІАН

Крім того, на самому засіданні у Трускавці "слуги" можуть обговорити і відставку спікера парламенту. Разумков перестав грати за правилами монобільшості, відтак став "незручним".

За критику Зеленського, законопроєктів та представників своєї ж партії, він здобув прихильність окремих представників опозиції. Що на руку Разумкову, аби створити з себе окрему політичну фігуру.

Що кажуть українці у соцмережах про Трускавець 2.0

У більшості, українці обурені, що "Слуга народу" та інші чинуші влаштовують таку нараду за державні кошти. При цьому зазначивши, що подібні партійні з'їзди є відголосом комуністичного ладу.

Нагадаємо, що перший з'їзд у Трускавці відбувся у липні 2019 року. Тоді "слуги" оселилися в популярному, навіть пафосному місці "Ріксос". У сезон - номер сингл тут коштував 3500 грн, дабл - 4700 з харчуванням. Навчання тривало кілька днів, а графік був насиченим.

1