Арешт Ратушного подовжили через відсутність документів від Печерського суду

Активісти вважають, що судовий процес затягують навмисно
Арешт Ратушного подовжили через відсутність документів від Печерського суду
Роман Ратушний (фото: t.me/ssternenko)
8 Квітня 2021, 13:12
читать на русском

Київський апеляційний суд не зміг розглянути апеляцію активіста Романа Ратушного сьогодні, оскільки Печерський суд не передав матеріали провадження. Засідання перенесли майже на два тижні.

Про це повідомляє Telegram-канал "STERNENKO".

А знаєте чому? Тому що Печерський суд не передав матеріали провадження в апеляцію. Ті самі "чорні квадрати". Дуже зайняті всі в Печерському суді. А Рома тим часом продовжує бути обмеженим у свободі за участь у мирному протесті. Бо так захотіли Аваков та Смірнов, - йдеться у повідомленні.

На думку активістів, судовий процес затягують навмисно, щоб якомога довше незаконно обмежувати свободу Ратушного та перешкоджати його участі у судах проти забудови Протасового яру.

Наступне засідання призначили на 21 квітня о 14:35.

Розгляд апеляції Ратушного на запобіжний захід мав відбутись 8 квітня о 10:10 (Київський апеляційний суд, вулиця Солом'янська, 2-а).

Читайте також


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний". Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

23 березня на Фейсбук-сторінці заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка і на Youtube-каналі Нацполіції було оприлюднено відеоролик про мітинг під ОП 20 березня, в якому стверджується, що організатори акції планували спровокувати насильство, а також вказано імена деяких учасників.

Роман Ратушний цю інформацію відкидає та стверджує, що під час акції протесту він не був причетний до вандалізму. Його  відправили на цілодобовий домашній арешт з браслетом через його участь в акції протесту під ОП "в темному одязі в темну пору доби". Єдиними доказами у справі є свідчення поліціянтки, а також два "чорних квадрати". Тому цей процес вже назвали "справою Малевича".

Читайте також наш матеріалЗа що судять учасників акції під ОП: реакція правової держави чи тиск на протестний рух

1