Арестович захотів стати президентом

Речник української делегації в ТКГ не розповів, коли саме збирається реалізовувати свої амбіції
Арестович захотів стати президентом
Олексій Арестович (фото: УНІАН)
15 Квітня 2021, 15:44
читать на русском

Речник української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович заявив, що має президентські амбіції.

Про свої бажання Арестович розповів в етері телеканалу "24 каналу".

На запитання глядача про міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та власні цілі Аресовича, речник відповів:

Я націляюся у президенти, це не секрет. Потім, за кілька політичних тактів. А що буде з Аваковим – не знаю, - сказав він.

Арестович розглядає варіант того, що з Аваковим зустрінеться на виборах: "Можливо, але явно не завтра".


Контекст. Олексій Арестович від 1999 по 2005 рік працював у Головному управлінні розвідки, яке тоді очолював голова партії "Сила і Честь" Ігор Смешко. Потім вивчав теологію та психологію, а також працював актором. Має звання майора запасу.

Читайте також

Під час прямого ефіру програми "Свобода слова" телеканалу ICTV речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович дозволив собі сексистські висловлювання на адресу народної депутатки від фракції "Євросолідарність" Ірини Геращенко.

Арестович звинуватив партію Петра Порошенка (досьє Петра Порошенка) у тому, що вони працюють відповідно до російських наративів і деморалізують українських військових. Речник української делегації заявив, що "ЄС" відкрито працює проти національної безпеки, і зазначив, що це офіційна заява.

Я вже не раз говорив, як ви себе ведете, до чого ви скочуєтеся. Ви зовнішність президента обговорюєте ... не так бронежилет сидить, не так каска - ви ж до рівня жіночого гуртожитку опустилися ПТУшного такого в тому, що ви робите, - заявив Арестович в ефірі телеканалу.

Потім Арестович приніс свої щирі вибачення жіночим гуртожиткам за порівняння їх з ЄС.

Це вже не перший ляп Арестовича, яким він "прославився", бувши речником ТКГ.  17 грудня на сторінці Делегації оприлюднили повідомлення із таким текстом: "Сьогодні, завдяки відповідним діям Гуманітарної підгрупи в ТКГ, українській стороні було повернуто тіло військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, який, за попередніми даними, 14.12.20, перебуваючи у стані сп’яніння, здійснив самовільний перехід на бік противника (без зброї), та помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації".

18 грудня, Арестович заявив, що наведене вище повідомлення сталося через технічну помилку, за яку він несе особисту відповідальність, бо переплутав версію представників російської сторони.

1