Бутусов пояснив, чому позивається до Зеленського

За словами журналіста, президент незнайомий навіть з інформацією як верховний головнокомандувач
Важливо
Бутусов пояснив, чому позивається до Зеленського
Юрій Бутусов Фото: facebook.com/butusov.yuriy
7 Грудня 2021, 13:58
читать на русском

Журналіст Юрій Бутусов пояснив, чому позивається до президента Володимира Зеленського. Так, судовий позов стосується звинувачень щодо оприлюдненняним  відео удару "Байрактару" на Донбасі.

Про це розповів Бутусов на телеканалі "Україна 24".

Мій позов торкається звинувачень проти мене, де президент сказав, що я першим оприлюднив відео удару "Байрактару", через це в нього проблеми й нібито загинули українські воїни. Це абсолютно суцільна брехня. Це конкретні речі, вони прив'язуються не до чиїхось суб'єктивних думок, бо можна в суді будь-що розповісти... Тут є конкретні речі, конкретний результат нібито моїх дій, нібито хтось загинув, - заявив він.

Бутусов розповів, що подивився хронологію, яке "взагалі виклав інший блогер". На його думку, він не був другим, хто виклав відео. Журналіст бачить повне непорозуміння Зеленським того, що відбувалося через дві години після того, як було оприлюднено відео. Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив те саме відео вже з офіційною інформацією, що дійсно Україна завдала удару "Байрактаром".

Крім цього, Бутусов наголосив, що смерть військовослужбовця 93-ї бригати настала 26 жовтня удару "Байрактару", а не після. Удар "Байрактару" був нанесений у відповідь, що свідчить про абсолютно іншу послідовність подій. За його словами, він побачив, що президент незнайомий навіть із простою хронологією:

Він просто не володіє інформацією як верховний головнокомандувач. Тому, звичайно, щоб показати, наскільки небезпечна та абсолютно не підтверджена фактами брехня з боку пана Зеленського, я подам до суду, щоб уся країна побачила, який у нього рівень компетентності й на що він тільки не йде, на цинічну брехню, щоб просто дискредитувати людину, яка насправді оцю справу щодо "вагнерівців" дозволила викрити, - наголосив Бутусов.

Журналіст переконаний, що все це буде спростовано, а справедливість залишиться на його боці. При цьому яскравим прикладом того, як працюватиме наша судова система, коли журналіст судиться з президентом.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський під час пресмарафону 26 листопада звинуватив Бутусова у тому, що журналіст винен у смертях українських військових на Донбасі. Президент назвав Бутусова людиною, котра працювала на олігарха Ігоря Коломойського й що він образився на чиновників з ОП, бо не отримав посади у Міноборони.

Зеленський заявив, що після публікації Бутусова про застосування дрона на Донбасі бойовики почали атакувати та скидати бомби на позиції захисників.

На вашій совісті смерті людей. Після цього скільки було на нас атак і скинутих бомб дронами, - сказав він, звертаючися до журналіста.

Після пресмарафону президента ДБР відкрило кримінальне провадження через пост журналіста Бутусова. А радник голови ОП Єрмака Олексій Арестович заявив, що Бутусову загрожує смерть і попросив для нього держохорону.

Читайте також

1