"Це чорна п'ятниця": колега померлого нардепа Полякова розповів, яким він був

Нардеп вважає, що смерть Полякова - це ціна української політики
"Це чорна п'ятниця": колега померлого нардепа Полякова розповів, яким він був
Антон Поляков (фото: facebook.com/anton.polyakov.98)
8 Жовтня 2021, 16:14
читать на русском

Народний депутат від "За майбутнє" Антон Поляков, який помер у ніч на 8 жовтня від коронарної недостатності, дуже тяжко сприйняв учорашній зрив позачергового засідання, яке він ініціював.

Про це заявив співголова депутатської групи "За майбутнє" Тарас Батенко на засіданні парламенту, повідомляє УНІАН.

За словами Батенка, для фракції "це чорна п'ятниця". Він додав, що Поляков був правдолюбом, "рафіновано порядним, чесним", який прийшов до Верховної Ради, "щоб творити добро".

Це ціна української політики - його смерть. Для когось це - рубікон, і цинічні голосування в залі, а для когось це - сповідь, - сказав Батенко.

Нардеп наголосив, що Поляков помер "у вік Христа", тобто у 33 роки.

При цьому Батенко нагадав, що ініціатором вчорашнього позачергового засідання, на якому мали розглянути економічні та соціальні питання, був саме Поляков. Втім, через малу кількість нардепів у сесійній залі і провалені питання засідання не відбулось.

За словами нардепа з "За майбутнє", Поляков місяцями "збирав голоси" за проведення засідання, а сесійна зала "пустими рядами зустрічає принципові питання, за які бореться людина молодого 33-літнього віку зі своїми переконаннями".

Батенко наголосив, що "оце ціна української політики", що в Полякова не витримало серце.

На сьогоднішньому засіданні Верховна Рада хвилиною мовчання вшанувала пам’ять померлого нардепа Полякова.

Нагадаємо, що 8 жовтня по поліції Києва надійшла інформація про те, що у Дніпровському районі столиці знайшли мертвим Антона Полякова - народного депутата України. Чоловіку стало зле дорогою в таксі, його намагались реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть.

Напередодні інциденту, 5 жовтня, Поляков розповів про те, що "слугам" роздавали гроші в конвертах у туалеті Верховної Ради після голосування закону про олігархів. Він надав щодо цього свідчення НАБУ, проте його колега, який це побачив, злякався та відмовився щось говорити.

Народний депутат Антон Поляков жив разом зі своєю колегою по партії "За майбутнє" Анною Скороход. Жінка 8 жовтня втратила свідомість під час роботи у Верховній Раді, а до того телефонувала померлому та кричала, що вагітна.

Читайте також