Добровільно ніхто не хоче брати участь, а окупанти погрожують: Резніков про "мобілізацію" в ОРДЛО

Чоловікам погрожують визнанням "українськими шпигунами" та тортурами
Важливо
Добровільно ніхто не хоче брати участь, а окупанти погрожують: Резніков про "мобілізацію" в ОРДЛО
Олексій Резніков
21 Лютого 2022, 14:55
читать на русском

Окупаційна влада окупованих територій Донецької та Луганської областей примусово "мобілізовує" громадян. Бойовики погрожують чоловікам та хлопцям тортурами та визнанням "українськими шпигунами".

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час брифінгу.

Російські окупаційні адміністрації оголосили загальну мобілізацію, тобто захопили в заручники чоловіків. Добровільно майже ніхто не хоче брати участь у цьому фарсі, тому людей змушують отримувати зброю, залякують, що інакше визнають українськими шпигунами і катуватимуть, - пояснив глава Міноборони.

За його словами, якщо громадяни України з ОРДЛО матимуть бажання залишити тимчасово окуповані території, то їх тут приймуть.

Уряд до цього готовий. За це відповідає віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Місцеві адміністрації готові. Якщо КПВВ перекриті, то є інші варіанти, як вони можуть потрапити до України. Ми всіх приймаємо, Україна вас чекає, Україна вам не ворог", - підсумував він.

Нагадаємо, що 17 лютого окупанти на Донбасі обстріляли близько 30 населених пунктів. Внаслідок обстрілів було пошкоджено цивільну та комунальну інфраструктуру. Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал-лейтенант Валерій Залужний передбачав, що окупаційна влада буде евакуйовувати мирних мешканців окремих населених пунктів тимчасово окупованого Сходу України.

Водночас Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права, не планують жодних наступальних операцій чи обстрілів мирних мешканців.

18 лютого ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін заявив про евакуацію населення до Росії. Таку ж саму заяву зробив і ватажок бойовиків "ЛНР" Леонід Пасічник та закликав людей виїжджати до РФ.

В "Л/ДНР" було оголошено загальну мобілізацію чоловіків віком від 18 до 55 років. 21 лютого Пасічник підписав указ про добровільну мобілізацію чоловіків віком від 55 років.

Читайте також