Досудове розслідування по справі кнопкодавства за Шкарлета триває - Венедіктова

Кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань
Досудове розслідування по справі кнопкодавства за Шкарлета триває - Венедіктова
Ірина Венедіктова (Фото: УНІАН)
18 Лютого 2021, 12:40
читать на русском

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова заявила, що наразі проводиться досудове розслідування за фактом можливих порушень під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти й науки та причетності до приховування правопорушення співробітниками управління державної охорони.

Про це Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової) повідомила під час виступу у Верховній Раді, відповідаючи на запитання голови фракції "Голос" Ярослава Железняка, у четвер, 18 лютого.

Є декілька заяв, кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР), справді проводиться досудове розслідування, - зазначила вона.

Нагадаємо, 17 грудня Верховна Рада України проголосувала за призначення Сергія Шкарлета (досьє Сергія Шкарлета) міністром освіти й науки України. За призначення Шкарлета у залі вдалося зібрати рівно 226 голосів нардепів. Поки він після голосування зачитував присягу, йому кричали із зали "Ганьба!"

Читайте також

Народні депутати від партії "Європейська солідарність" вимагали на наступному засіданні Верховної Ради переголосування за кандидатуру міністра освіти Сергія Шкарлета.

18 січня стало відомо, що Офіс генерального прокурора відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти та науки.

Голова фракції "Голос" у Верховній Раді Ярослав Железняк повідомив, що відео кнопкодавства, яке було одним із доказів у розслідуванні справи щодо голосування за призначення міністра освіти Сергія Шкарлета зникло.

Про скандали у Міністерстві освіти та про його нинішнього очільника Сергія Шкарлета читайте у нашому матеріаліПолітичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета.