Дружину члена ОПЗЖ Козака внесли до бази сайту "Миротворець"

Цивільній дружині депутата інкримінують фінансування тероризму
Головне
Дружину члена ОПЗЖ Козака внесли до бази сайту "Миротворець"
База “Миротворця” Фото: сторінка організації у Фейсбуці
7 Лютого 2021, 14:02
читать на русском

Санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака обернулися для його цивільної дружини Наталії Лавренюк звинуваченням у фінансуванні тероризму та внесенням до бази сайту "Миротворець".

Як повідомляється на сайті організації, дружину Козака звинуватили у фінансуванні тероризму та веденні бізнесу на території РОсіїа.

Також у базі "Миротворець" вказується, що Наталія Лавренюк має подвійне громадянство – українське та російське.

Читайте також

Лавренюк у базі "Миротворця"

Лавренюк у базі "Миротворця" Фото: база сайту "Миротворець"

Як з’ясували журналісти програми "Схеми: корупція в деталях"Наталія Лавренюк постійно супроводжує народного депутата в закордонних відрядженнях щонайменше з 2005-го року. Вони разом мандрували до Росії та Європи літаками, автобусами й машинами.

Крім того, Лавренюк виявилась матір’ю дитини Козака, що підтвердив він сам. Однак, ні дитину, ні Лавренюк депутат в декларацію не вносив.

За інформацією "Схем", Лавренюк у березні 2015 року отримала паспорт громадянки Російської Федерації.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Також стало відомо, що під санкції потрапили літаки Медведчука та Козака, якими політики літали до Росії.

Спецслужби України під час розслідування встановили, що підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака стали схеми з постачанням вугілля з окупованих територій, що сприяють фінансуванню тероризму.

Виконавчий директор та член правління Центру протидії корупції (ЦПК) Дар'я Каленюк заявила, що народний депутат від ОПЗЖ Тарас Козак, проти якого президент Володимир Зеленський увів санкції, пов'язаний з ''ЛНР/ДНР'' ще з 2014 року.

Читайте також наш матеріал: Закриття каналів Медведчука: думки депутатів та світова реакція 

1