Екссуддю Чауса знайшли та затримали у "Феофанії"

Підозрюваного відправили до ізолятора тимчасового тримання
Головне
Екссуддю Чауса знайшли та затримали у "Феофанії"
Затримання Чауса у Феофанії Фото: НАБУ
4 Серпня 2021, 09:08
читать на русском

Пізно увечері 3 серпня детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишнього суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса.

Як повідомило НАБУ, Чауса затримали у клінічній лікарні "Феофанія".

У лікарні "Феофанія" детективи НАБУ затримали екссуддю Дніпровського райсуду Києва, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди. Йому вручено клопотання про застосування запобіжного заходу, рішення щодо якого має 4 серпня ухвалити ВАКС (засідання призначено на 14:00), - йдеться у повідомленні.

Затримання Чауса у Феофанії Фото: НАБУ

У НАБУ повідомили також, що до засідання Вищого антикорупційного суду підозрюваний перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання.

Контекст. 3 квітня у Молдові в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауcа. Спершу про його зникнення заявив його адвокат. Він повідомив, що група невідомих озброєних чоловіків в центрі міста викрала суддю. Тоді цю інформацію підтвердили в поліції.

Викрадення організували у дуже сумнівний спосіб, а виконавці залишили після себе численні сліди "роботи". Втім, Україна заперечувала зв'язок з цією справою.

30 липня розшукуваний екссуддя Микола Чаус знайшовся у Вінницькій області. Його затримали співробітники СБУ. Натомість у НАБУ закликали силовиків передати екссуддю їхнім детективам, оскільки саме НАБУ розслідує справу Чауса.

Читайте також

1