Єрмак сказав, що стоїть за замахом на помічника президента Шефіра

На думку голови ОП, це були постріли в демократію
Головне
Єрмак сказав, що стоїть за замахом на помічника президента Шефіра
Обстріл машини Сергія Шефіра Фото: npu.gov.ua
28 Вересня 2021, 12:36
читать на русском

За замахом на першого помічника президента України Сергія Шефіра стояли сили, які не хочуть реформ в Україні та очищення країни від криміналітету.

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак в етері на телеканалі ICTV.

Моя особиста думка – стріляли не тільки в Сергія, стріляли не тільки у водія Олександра. Це були постріли в демократію і в майбутнє України. Але я хочу сказати, що ми сильні. І, безумовно, цей боягузливий "привіт" із 90-х, яким хтось спробував або залякати, або щось показати, – я думаю, що це марні спроби. Це говорить про те, що ми на правильному шляху реального реформування нашої країни, – вважає він.

Єрмак каже, що за стріляниною "стояли сили, які не хочуть реформ у країні".

Сили, які не хочуть припинення війни в нашій країні. Сили, які не хочуть очищення нашої країни від криміналітету, – додав він.

Голова ОП зазначив, що висновки щодо замовників і виконавців цього злочину має дати слідство.

Я впевнений, що ми дізнаємося, хто за цим стояв, – додав Єрмак.

Нагадаємо, 22 вересня в Обухівському районі Київської області невідомі обстріляли автомобіль, в якому їхав перший помічник президента України Сергій Шефір. Внаслідок обстрілу постраждав водій Шефіра, якого доставили у лікарню та прооперували.

Поліція відкрила кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 КК).

У фракції "Слуга народу" назвали інцидент "передаванням послання президенту" через посилення боротьби з олігархами. А Зеленський, коментуючи напад на помічника, пообіцяв дати "сильну відповідь" на інцидент.

Сам Шефір згодом заявив, що вважає обстріл автівки "залякуванням вищого ешелону влади".

Також Парламент.UA зібрав реакцію соцмереж на замах на вбивство першого помічника президента Сергія Шефіра - переглянути публікацію можна за посиланням.

Читайте також

1