Голову КСУ Тупицького не пустили на роботу

Управління державної охорони не впустило Тупицького до будівлі КСУ
Важливо
Голову КСУ Тупицького не пустили на роботу
Олександр Тупицький (Фото: пресслужба КСУ)
19 Січня 2021, 11:59
читать на русском

Працівники Управління державної охорони України не дозволили голові Конституційного суду України Олександру Тупицькому зайти до будівлі суду.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Сьогодні, 19 січня, працівники Управління державної охорони України без повідомлення про причини вкотре не допускають голову Конституційного суду України Олександра Тупицького до приміщення суду та робочого кабінету, - йдеться у повідомленні.

Сам Тупицький вважає недопуск на робоче місце "черговою спробою протиправного втручання у діяльність голови Конституційного суду України, перешкоджанням виконанню ним своїх службових обов’язків, спрямованим на блокування роботи Конституційного Суду України в цілому".

Читайте також

Указом президента України Олександр Тупицький відсторонений від посади судді Конституційного суду України, адміністративні функції як голови суду він має виконувати, оскільки на це його уповноважили судді Конституційного суду України, - зазначаєть у повідомленні суду.

У КСУ вважають, що "нездійснення адміністративних функцій голови суду призведе до дестабілізації роботи всієї інституції".

Нагадаємо, президент України (досьє Володимира Зеленського) підписав указ про відсторонення голови Конституційного суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці.

Натомість у КСУ нагадали, що звільнення судді Конституційного суду України з посади можливе у порядку, визначеному Конституцією України. КСУ також звинуватив президента Зеленського у перевищенні повноважень та нагадав про відповідальність за це.

5 січня представники Конституційного суду України заявили, що занепокоєні указом президента України Володимира Зеленського про тимчасове відсторонення від обов'язків судді та голови КСУ Олександра Тупицького (досьє Тупицького), а також назвали рішення президента "неприпустимим".

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру".