Клімкін розповів про стратегію Путіна щодо України

Путін щось обов'язково зробить до 30-річчя незалежності України чи після неї
Ексклюзив
Клімкін розповів про стратегію Путіна щодо України
Павло Клімкін (фото: УНІАН)
3 Липня 2021, 05:07
читать на русском

Колишній міністр Павло Клімкін вважає, що стратегія Путіна - показати, що Україна - це держава, яка не відбулася, і його пропагандисти постійно це повторюють та наголошують на цьому.

Про це Клімкін (досьє Павла Клімкіна) сказав в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA.

Я взагалі вважаю, що стратегія Путіна - показати, що Україна - це держава, яка не відбулася, і його пропагандисти постійно це повторюють та наголошують на цьому. Він обов’язково щось зробить: щось до 30-річчя незалежності України чи після неї. Це вже інше питання, але те, що зробить і відповідь буде - це 100%, - зазначив він.

Клімкін також прокоментував стрілянину зі сторони Росії у британський есмінець HMS Defender у Чорному морі біля окупованого Криму.

А потрібно відстоювати своє. Бачите як британці по носу дали росіянам з есмінцем. Це психологічно дуже-дуже класно: називається помстилися за все. Вони (британці - ред.) пройшли спокійно не змінюючи курс. Вони їм помстилися за всі нескінченні порушення російськими літаками і суднами повітряного простору. Вони їм показали, що вони думають про Крим: дуже просто і один раз, цього насправді вистачить, - додав він.

За його словами, скільки б росіяни не стрибали в істериці, а істерика беззуба, нуль: вони ж не зупинили нікого, як йшов есмінець, так спокійно і пройшов. А зараз почались насміхання з росіян: британці кажуть "нічого ж не було, просто навчання". А коли з тебе починають сміятися в політиці - це найгірше. Тому вони отримали конкретно. Зараз Путін буде готувати відповідь, і ця відповідь буде стосуватися і нас.

Нагадаємо, опівдні 23 червня Росія заявила про порушення російського кордону британським есмінцем Defender біля мису Фіолент (Крим). З боку РФ була відкрита попереджувальна стрілянина з корабля та скинуто чотири осколкові бомби з літака.

У Міноборони РФ стверджують, що корабель був попередньо попереджений про застосування зброї в разі порушення державного кордону РФ, але на борту не відреагували.

Пізніше Міністерство оборони Великобританії заявило, що британський есмінець HMS Defender пройшов через територіальні води України в Чорному морі відповідно до міжнародного права і по кораблю ніхто не стріляв.

Потім прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що есмінець HMS Defender законно перебував у міжнародних водах біля Кримського півострова.

Читайте також

1