Компанію Ілона Маска звинуватили у жорстокому поводженні з тваринами

Зоозахисники подали скаргу на Neuralink
Компанію Ілона Маска звинуватили у жорстокому поводженні з тваринами
Ілон Маск Фото: facebook.com/ElonMuskQuotes
15 Лютого 2022, 11:11
читать на русском

Зоозахисники з групи захисту прав тварин "Комітет лікарів за відповідальну медицину" (PCRM) звинуватили у жорстокому поводженні з тваринами компанію Neuralink.

Як пише Insider, організація подала скаргу на компанію Ілона Маска до міністерства сільського господарства.

Зооактивісти обурені розробками Neuralink, що пов'язані з пристроєм, який планується вживити в мозок людини для його стимуляції. Як відомо, усі попередні випробування компанія проводить на мавпах.

Представники PCRM зазначають, що Каліфорнійський університет, у якому проводяться дослідження, отримав близько 1,4 мільйона доларів від Neuralink для проведення інвазивних та смертельних експериментів на мозку 23 піддослідних мавп. 16 з них після експериментів загинули. Від того, що вони видалили частину черепа або ввели смертельний препарат. Вони також звинувачують компанію Ілона Маска в тому, що вчені, які проводили дослідження, прикручували металеві пластини до черепів тварин, а також ушкоджували їхній мозок. Тварини при цьому не мали належної ветеринарної допомоги.

Крім того, захисники прав тварин відзначили, що Каліфорнійський університет та Neuralink порушують Закони про захист тварин у США, оскільки вони не мінімізували біль та страждання приматів.

Нагадаємо, у лютому минулого року фахівці стартапу Neuralink вживили в мозок мавпи спеціальний чіп для зв'язку з комп'ютером. Раніше Маск повідомив, що схожий пристрій успішно імплантували в мозок свині. Розробкою мозкових чіпів займається стартап Neuralink, який винахідник Ілон Маск створив у 2017 році. У липні 2019 року компанія провела презентацію, на якій повідомила про перші кроки при розробці чіпів для комунікації мозку і комп'ютера.

Президент Neuralink Макс Ходак розповів, що чіпи - це невеликий пристрій з майже 3,1 тис. мікроелектродів. За його словами, за допомогою імплантації такого чіпа паралізовані люди зможуть силою думки управляти комп'ютером або смартфоном.

Навесні 2021 року компанія Neuralink показала ролик з дев'ятирічною макакою Пейджер, здатної грати у відеоігри завдяки імплантації в її мозок чипу.

Читайте також

1