Мендель розповіла, чи думає Зеленський про другий президентський термін

Речниця вважає, що він дуже правильно і добре веде країну
Важливо
Мендель розповіла, чи думає Зеленський про другий президентський термін
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
9 Березня 2021, 10:13
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський наразі ще не вирішив, чи буде брати участь у наступній президентській кампанії.

Про це повідомила речниця глави держави Юлія Мендель під час інтерв'ю в програмі "БАЦМАН".

Як розповіла прессекретарка, Зеленський ще сам для себе не вирішив, чи буде балотуватися на другий термін. Сама Мендель хотіла б, щоб він балотувався, оскільки Зеленський "дуже правильно і добре веде нашу країну". Водночас речниця не впевнена, що залишиться на посаді в разі повторного обрання Зеленського.

Я не знаю, подивимося. Думаю, він сам для себе не вирішив. Але я б хотіла... Я щиро вважаю, що він найкращий президент України й що він дуже правильно і добре веде нашу країну. І я впевнена, що всі побачать результат. Думаю, що до 2024 року, якщо ми оглянемося на 2019-й, ми не будемо себе впізнавати, - сказала Мендель.

Читайте також

На думку Мендель, аби українці обрали Зеленського вдруге треба закінчити принаймні половину програми.

Думаю, закінчити хоча б половину його програми. Це людина дуже масштабного мислення. Ми дуже відучилися мріяти, якщо чесно. Але тільки мрійники можуть до чогось привести. Ви розумієте, це хлопчик з бідної сім'ї, такий же, як більшість наших сімей. Інтелігенти-батьки, 90-і роки, самостановлення, вплив Росії, розпад Радянського Союзу і так далі. Але подивіться, де він. Тому що він не боїться мріяти, - зазначила вона.


Контекст. До того як Зеленського обрали президентом, під час президентської кампанії він запевняв, що йде у президенти лише на одну каденцію. У травні 2020 року Зеленський заявив, що йому не вистачить однієї президентської каденції для виконання всіх своїх передвиборчих обіцянок та додав, що тривалість його перебування на посаді глави держави залежить від рішення українців.

Ексглава Офісу президента Андрій Богдан вважає, що президент Володимир Зеленський, попри те, що йому подобається керувати державою, наразі думає не про другий термін президентства. Так вважає і радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко вважає, що одного президентського терміну мало, щоб "відбудувати країну".

1