Мовчали про Татарова: у Венедіктової відкрили кримінальну справу проти керівництва ОП

Керівництво Офісу президента приховувало інформацію про заступника голови ОП Олега Татарова
Важливо
Мовчали про Татарова: у Венедіктової відкрили кримінальну справу проти керівництва ОП
Заступник голови Офісу президента Олег Татаров (фото: УНІАН)
5 Березня 2021, 13:58
читать на русском

Офіс Генерального прокурора відкрив кримінальне провадження проти керівників Офісу Президента України за приховування інформації про заступника голови ОП Олега Татарова, якого підозрюють у корупції.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від партії  "Голос" Ярослав Юрчишин.

П'ятнична ранкова переможенька. Змусив Офіс Генерального прокурора відкрити кримінальне провадження на керівництво Офісу Президента України за приховування інформації про Татарова, - йдеться в повідомленні.

Нардеп розповів, що за результатами оскарження Офіс генпрокурора вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою про вчинення кримінального правопорушення та надав заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

…на керівництво Офісу Президента України відкрито кримінальну справу за фактом перешкоджання моїй депутатській діяльності, - додав Юрчишин.

Нардеп також повідомив, що в ОП йому двічі відмовлялися надати інформацію щодо Татарова, що є прямим перешкоджанням діяльності народного депутата (ст. 351 КК). Запитувана інформація стосувалася перебування на посаді Татарова та його службових повноважень.


Контекст. 12 лютого народний депутат від "Голосу" Ярослав Юрчишин подав заяву до Державного бюро розслідувань і Офісу генпрокурора про порушення Офісу президента, який приховує перебування на посаді Олега Татарова.

Як відомо, заступника голови ОП Олега Татарова (досьє Олега Татарова), який відповідає в ОП за роботу правоохоронних органів, називають причетним до корупційного скандалу з квартирами Нацгвардії. Ніби-то саме Татаров, який до призначення в ОП був юристом "Укрбуду", організував фальшиву експертизу щодо збитків, завданих державі та підкупив суддю, який обирав запобіжний захід нардепу Микитасю. Сам Микитась  стверджує, що Татаров також причетний до махінацій зі зміною власника "Укрбуду".

Читайте також

За інформацією ЗМІ, Татаров продовжує повноцінно працювати в ОП. Він зустрічається з Зеленським, виконує його завдання і доручення. Також Татаров був присутній на дні народження президента Зеленського (досьє Володимира Зеленського) в Офісі президента 25 січня.

Більше читайте у нашому матеріалі: ТОП-5 політичних скандалів 2020 року: Порошенко, Богдан, Єрмак, Татаров і КСУ.