На Чернігівщині стартували довибори в Раду на окрузі загиблого нардепа Полякова

Вибори призначені на 27 березня 2022 року
На Чернігівщині стартували довибори в Раду на окрузі загиблого нардепа Полякова
Вибори, чоловік у масці кидає бюлетень у скриньку (фото: Парламент UA)
26 Січня 2022, 16:16
читать на русском

В одномандатному виборчому окрузі №206 у Чернігівській області 26 січня стартував виборчий процес на проміжних виборах народного депутата, призначених Центральною виборчою комісією України на 27 березня 2022 року. В окрузі мають обрати народного депутата замість загиблого у жовтні депутата Антона Полякова.

Про це повідомила Центральна виборча комісія.

Голосування відбуватиметься на 174 виборчих дільницях. Політичні партії зможуть висувати своїх депутатів з 26 січня до 14 лютого включно, а самовисуванці зможуть подавати свої кандидатури з 26 січня до 24 лютого.

При цьому створення окружної виборчої комісії має відбутися до 4 лютого включно, а термін закінчення реєстрації кандидатів у депутати визначено до 1 березня.

Передвиборча агітація кандидатів закінчиться о 24.00 25 березня, а остаточні результати виборів мають бути встановлені не пізніше 11 квітня.

Нагадаємо, що 8 жовтня 2021 року у Дніпровському районі столиці знайшли мертвим Антона Полякова - народного депутата України. Чоловіку стало зле дорогою в таксі, його намагались реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть.

В організмі народного депутата від "За майбутнє" Антона Полякова знайшли залишки наркотичного препарату - метадону. Таку інформацію оприлюднили у Міністерстві внутрішніх справ. Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін заявив, що померлий депутат Поляков однозначно приймав наркотичні речовини перед смертю.  Також Єнін пояснив "сліди від удушення" на шиї померлого депутата. За його словами, їх міг залишити золотий ланцюжок, який був на депутатові.

Перед смертю Поляков стверджував, що народні депутати від фракції "Слуга народу" нібито отримували гроші в конвертах за підтримку закону про олігархів.

18 листопада 2021 року Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію, яка розслідуватиме смерть депутата.

Читайте також

1