В Раді створили ТСК, яка розслідуватиме смерть депутата Полякова

До складу Тимчасової слідчої комісії увійшли шість народних депутатів
Головне
В Раді створили ТСК, яка розслідуватиме смерть депутата Полякова
Антон Поляков Фото: facebook.com/anton.polyakov.98
18 Листопада 2021, 14:26
читать на русском

Верховна Рада 18 листопада ухвалила постанову (№6300)про утворення Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування смерті народного депутата України Антона Полякова.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Постанова передбачає утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для здійснення парламентського контролю за розслідуванням смерті (вбивства) народного депутата.

Метою Тимчасової слідчої комісії є повне, всебічне, неупереджене та об'єктивне дослідження всіх обставин у кримінальному провадженні № 12021100040002899, внесеного до ЄРДР 08.10.21, перевірка правомірності дій правоохоронних органів та інше. Основним завданням ТСК визначено здійснення розслідування смерті (вбивства) народного депутата Антона Полякова, - йдеться у повідомленні.

До складу Тимчасової слідчої комісії увійшли шість народних депутатів:

Визначено, що ТСК буде діяти один рік з дня її утворення.

Нагадаємо, що 8 жовтня по поліції Києва надійшла інформація про те, що у Дніпровському районі столиці знайшли мертвим Антона Полякова - народного депутата України. Чоловіку стало зле дорогою в таксі, його намагались реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть.

В організмі народного депутата від "За майбутнє" Антона Полякова знайшли залишки наркотичного препарату - метадону. Таку інформацію оприлюднили у Міністерстві внутрішніх справ. Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін заявив, що померлий депутат Поляков однозначно приймав наркотичні речовини перед смертю.  Такоє Єнін пояснив "сліди від удушення" на шиї померлого депутата. За його словами, їх міг залишити золотий ланцюжок, який був на депутатові.

Перед смертю Поляков стверджував, що народні депутати від фракції "Слуга народу" нібито отримували гроші в конвертах за підтримку закону про олігархів.

Читайте також

1