У МВС пояснили, чим були "сліди від удушення" на шиї померлого депутата Полякова

Характерний слід на шиї міг залишити золотий ланцюжок
Головне
У МВС пояснили, чим були "сліди від удушення" на шиї померлого депутата Полякова
Антон Поляков Фото: facebook.com/anton.polyakov.98
1 Листопада 2021, 20:16
читать на русском

Представник МВС пояснив сліди удушення на шиї померлого народного депутата Антона Полякова.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в етері телеканалу "Україна 24".

Він наголосив, що "органи поліції зацікавлені в об'єктивному розслідуванні" і вже провели понад 20 експертиз та більш як 10 допитів тих, хто спілкувався з Поляковим в останні дні та години його життя.

Твердження про вбивство не витримує жодної критики, оскільки у нас є безперервне відео останніх хвилин життя пана Полякова - від моменту порушення автомобілем таксі ПДР і надалі проведення всіх реанімаційних заходів. Ми всі бачили, що пан Поляков був у безпорадному стані, але він однозначно був живим, тому будь-які версії про удушення не витримують жодної критики, - сказав він.

За словами Єніна, та смужка, яка, за висновками, була на шиї і про яку наразі стверджують, що це "сліди від удушення", є результатом того, "що це просто був той золотий ланцюжок, який знаходився на шиї потерпілого".

Тож говорити про удушення, спробу удушення - не доводиться, - додав представник МВС.

Також він прокоментував інформацію щодо знайдених на тілі депутата "катетерів з бурою речовиною".

Ці катетери належали медичним працівникам, які здійснювали заходи реанімації і які вколювали відповідні речовини в шию народного депутата з метою його, власне, реанімації. Ми всі ці деталі ретельно відпрацювали, - запевнив Єнін.

Нагадаємо, що 8 жовтня по поліції Києва надійшла інформація про те, що у Дніпровському районі столиці знайшли мертвим Антона Полякова - народного депутата України. Чоловіку стало зле дорогою в таксі, його намагались реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть.

Поляков жив разом зі своєю колегою по партії "За майбутнє" Анною Скороход. Жінка 8 жовтня втратила свідомість під час роботи у Верховній Раді, а до того телефонувала померлому та кричала, що вагітна.

В організмі народного депутата від "За майбутнє" Антона Полякова знайшли залишки наркотичного препарату - метадону. Таку інформацію оприлюднили у Міністерстві внутрішніх справ.

Співмешканка Полякова депутатка Скороход заявила, що Полякова вбили й про це свідчить "полоса на шиї". За її словами, коли таксі зупинили, то Поляков вже був мертвий. А поліціянти надавали йому вже мертвому реанімаційні заходи.

Перед смертю Поляков стверджував, що народні депутати від фракції "Слуга народу" нібито отримували гроші в конвертах за підтримку закону про олігархів.

Читайте також

1