Нардеп Льовочкін повернувся в Україну і голосував за позбавлення мандатів його колишніх колег з ОПЗЖ

На попередніх засіданнях парламенту з часу дії в Україні воєнного стану Льовочкін був переважно відсутній
Нардеп Льовочкін повернувся в Україну і голосував за позбавлення мандатів його колишніх колег з ОПЗЖ
Сергій Льовочкін
3 Березня 2023, 09:14
читать на русском

На річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну народний депутат Сергій Льовочкін у Верховній Раді голосував за припинення повноважень трьох його колишніх колег по забороненій "Опозиційній платформі - За життя".

Про це повідомляє Рух "ЧЕСНО".

"Голова виконкому забороненої партії "ОПЗЖ" та фігурант у справі про фінансування тероризму Сергій Льовочкін з’явився у Верховній Раді в річницю повномасштабного вторгнення Росії та голосував за позбавлення мандатів своїх однопартійців — Волошина, Королевської та Солода", - сказано в повідомленні.

Про це Руху "Чесно" стало відомо під час перегляду відео засідання ВРУ від 24 лютого 2023 року.

При цьому зазначається, що на попередніх голосуваннях за дострокове припинення повноважень депутатів Льовочкін був відсутній.

24 лютого Льовочкін голосував за дострокове позбавлення мандатів депутатів від забороненої "ОПЗЖ" — Олега Волошина, Наталії Королевської та Юрія Солода.

"Зазначимо, що, за наявними у відкритому доступі даними голосувань ВРУ, Сергій Льовочкін був переважно відсутній на них під час дії воєнного стану. Напередодні повномасштабного вторгнення Росії він утік з України і був відсутній на останніх засіданнях. Крім того, Льовочкін став фігурантом розслідування УП про "Батальйон Монако" і, за даними видання, проживає неподалік від Ніцци в муніципалітеті Сен-Жан-Кап-Ферра", - повідомляє Рух "Чесно".

Нагадаємо, за інформацією "руху ЧЕСНО", в останні пленарні дні перед початком повномасштабного вторгнення Росії майже третина народних обранців від фракції ОПЗЖ не відвідувала засідання. Серед них - Сергій Льовочкін та Юлія Льовочкіна, Ігор Абрамович, Ілля КиваТарас КозакНаталія Королевська, Наталія Приходько, Вадим Рабінович, Вадим Столар, Віктор Чорний, Ренат Кузьмін, Олександр Лукашев, Олександр Пузанов і Нестор Шуфрич.

Читайте також

1