НАЗК припиняє планові перевірки в Укравтодорі та Енергоатомі

Перевірки припинено через рішення КСУ
Головне
НАЗК припиняє планові перевірки в Укравтодорі та Енергоатомі
Перевірка НАЗК Фото: НАЗК
2 Листопада 2020, 11:52
читать на русском

Через рішення КСУ припинено перевірки організації роботи із запобігання корупції в Укравтодорі, Енергоатомі, АРМА та Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини. Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

Відповідно до рішення Конституційного Суду України від 27.10.2020 № 13-р/2020, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) позбавлене права проводити перевірки організації роботи із запобігання і виявлення корупції, - зазначено у повідомленні НАЗК.

Читайте також

Таким чином НАЗК припиняє планові перевірки в:

    • Державному агентстві автомобільних доріг України (Укравтодор);
    • Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА);
    • Секретаріаті уповноваженого Верховної Ради України з прав людини;
    • позапланову перевірку в Державному підприємстві "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

Проведення вказаних перевірок припиняється до законодавчого врегулювання цього питання.

Це ще один із нищівних наслідків, які завдало рішення Конституційного Суду антикорупційній інфраструктурі в Україні. У цих установах ми мали перевірити умови захисту викривачів, підготовку та виконання антикорупційних програм і канали повідомлення про можливі факти порушень Закону "Про запобігання корупції", – зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Читайте також

Повідомляється, що до кінця 2020 року НАЗК мало провести планові перевірки в:

  • Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;
  • Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру;
  • Національному агентстві України з питань державної служби;
  • Рахунковій палаті України.

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

Читайте також

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

29 жовтня президент України Володимир Зеленський скликав термінове засідання Ради національної безпеки і оборони України через рішення Конституційного суду щодо е-декларування. Глава держави наголосив на необхідності термінової реакції на ситуацію, яка склалася після ухвалення КСУ.

Про ситуацію читайте більше у нашому матеріалі - КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням.

1