Не виконав рішення суду: депутату Леросу вручили ще одну підозру

Народний обранець не спростував допис про Дениса Єрмака
Не виконав рішення суду: депутату Леросу вручили ще одну підозру
Гео Лерос Фото: https://t.me/GeoLeros/586
12 Листопада 2021, 15:03
читать на русском

У пятницю, 12 листопада, народному депутату Гео Леросу було повідомлено про ще одну підозру - на цей раз за невиконання рішення суду, що набуло законної сили.

Як повідомляє Державне бюро розслідувань, слідчі ДБР встановили, що 11 серпня 2021 року Київський апеляційний суд визнав недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію, поширену депутатом 29 березня 2020 року на його сторінці в одній із соціальних мереж.

Одночасно вказаною постановою суду народного депутата України зобов’язано спростувати поширену ним інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст. Зазначене рішення суду 11 серпня 2021 року набрало законної сили та є чинним. Народний депутат України умисно не виконав рішення суду, хоча був належним чином з ним ознайомленим та мав для цього реальні можливості, - кажуть у відомстві.

Зазначається, що після відкриття виконавчого провадження, накладення двох грошових стягнень, а також неодноразового попередження про кримінальну відповідальність за умисне невиконання судового рішення державний виконавець звернувся до ДБР з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення.

Вручення підозри вже прокоментував і сам Гео Лерос.

Щойно мені вручили ще одну підозру та клопотання про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, який буде розглянуто сьогодні о 17:00 у Печерському суді. Увага, за те, що не спростував пост про Дениса Єрмака. При чому, моя апеляція прийнята в касації. Більш того, слідчими не було доведено, що я не виконав рішення суду. Ви ж пам’ятаєте, як на відео Денис Єрмак торгував від імені брата державними посадами. За те, що я не спростував цей факт, який всі бачили своїми очима, вони мене теж хочуть посадити, - прокоментував він дії ДБР у своєму Телеграм-каналі.

Він наголосив, що факт є не доведеним, та зазначив, що не отримував повідомлення про спростування від державних органів.

Підозра Леросу Фото: https://t.me/GeoLeros/598

Цю ситуацію він назвав "розправою Зеленського".

Нагадаємо, 11 листопада народному депутатові Гео Леросу, який показав президентові непристойний жест, повідомили про підозру за хуліганство в сесійній залі Верховної Ради України.

Раніше, у березні 2020 року народний депутат Гео Лерос опублікував у Фейсбуці записи, на яких брат голови Офісу президента начебто "торгує державними посадами".

Пізніше Єрмак звернувся до СБУ та ДБР, "щоб було проведено всебічне розслідування обставин здійснення цих записів" (більше - читайте тут).

Пізніше Лерос направив звернення директору Національного антикорупційного бюро з проханням перевірити та дати оцінку інформації, яка міститься на цих відеозаписах.

Про скандали із головою Офісу президента читайте більше у нашому матеріаліНе)замінний Єрмак: хто керує країною разом із Зеленським

Читайте також