Недоцільно втрачати потужну людину - Зеленський про Єрмака

З Єрмаком спілкується керівництво найкращих розвідок різних держав
Головне
Недоцільно втрачати потужну людину - Зеленський про Єрмака
Андрій Єрмак (фото: УНІАН)
26 Листопада 2021, 14:19
читать на русском

Президент Володимир Зеленський вважає, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак потужна людина, яку недоцільно втрачати.

Про це Зеленський заявив на пресмарафоні 26 листопада, який транслюється на Facebook-сторінці Офісу президента.

За його словами, на сьогодні з Єрмаком спілкується керівництво найкращих розвідок різних держав. Крім того, його знають повністю міжнародні партнери України та голови апартів різних президентів.

Зеленський закликав не порівнювати історію з Єрмаком з колишнім головою МВС часів Віктора Януковича Віталієм Захарченком.

Єрмак не вбивав людей і не давав таких команд. Пан Єрмак навпаки повертав людей, яких Порошенко повинен був повернути додому. Це зробив Єрмак. ... Я вважаю, недоцільно втрачати потужну людину, - сказав президент.

Нагадаємо, українська влада спочатку заперечувала сам факт підготовки спецоперації із затримання "вагнерівців", потім називала її "не нашою операцією". Згодом вищі посадові особи визнали факт проведення спецоперації та її зрив. Була створена парламентська ТСК, однак і вона не змогла встановити винних у зриві спецоперації.

Згідно з інформацією журналістів-розслідувачів, ексглава Головного управління розвідки Василь Бурба пояснював, що рішення відкласти спецоперацію по вагнерівцях запропонував голова Офісу президента Андрій Єрмак, щоб не зірвати домовленості з Росією про перемир'я на Донбасі з 27 липня 2020 року.

Бурба заявив, що глава Офісу президента Андрій Єрмак від імені глави держави Володимира Зеленського дав усну вказівку перенести спецоперацію щодо "вагнерівців".

Читайте також наш матеріал"Вагнергейт": чи стане розслідування Bellingcat та The Insider кінцем епохи Зеленського 

Читайте також