Олеся Островська-Люта може очолити Мінкульт замість Ткаченка - нардеп

За інформацією Олексія Гончаренка, новою міністеркою культури може стати нинішня директорка "Мистецького арсеналу"
Головне
Олеся Островська-Люта може очолити Мінкульт замість Ткаченка - нардеп
Олеся Островська – Люта
21 Липня 2023, 14:44
читать на русском

Нардеп Олексій Гончаренко повідомив, кого можуть висувати на посаду міністра культури замість Олександра Ткаченка, подав заяву про відставку. За інформацією Гончаренка, новою міністеркою може стати Олеся Островська-Люта – зараз вона очолює "Мистецький арсенал".

"Інсайд по відставці Ткаченка. Як мені відомо, замість нього пропонуватимуть Олесю Островську-Люту. Вона зараз очолює Мистецький Арсенал. Кажуть, саме під неї і була розписана погоджена з офісом гра з вимогами відставки", – заявив Гончаренко.

Гончаренко зазначив, що вчора президент Зеленський доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю розглянути заміну міністра культури Ткаченка. А сам Ткаченко вже підтвердив, що подав заяву про відставку.

"Можу сказати, що коли в країні війна, людина, яка мільйони коштів збирається використовувати не непотрібні серіали, не має бути на цій посаді. Плюс абсолютно провальна робота з марафоном, який не дивляться. І історія з Лаврою. Останньою краплею стали тендери", – додав нардеп Гончаренко.

Нагадаємо, Олександр Ткаченко подав у відставку вчора увечері, 20 липня.

Перед тим стало відомо, що телеканал FREEДОМ оголосив тендер на закупівлю послуг з виробництва новорічного серіалу "Санаторій "Незабудка" на 10 мільйонів гривень. Пізніше виявилося, що за 33 млн грн знімуть інший комедійний серіал "СМТ Інгулець".

Парадокс у тому, що одночасно голова пропрезидентської фракції Слуги народу у Верховній Раді Давид Арахамія звернувся до мерів українських міст і місцевих чиновників із попередженням на тлі проведення дивних держзакупівель і некритичних ремонтів. Він розповів, що в Раді активно обговорюють ідею обмеження розпорядження бюджетними коштами. Арахамія припустив, що це спричинить звинувачення в "нападі на децентралізацію".

1