Осінні канікули в українських школах: де діти вже відпочивають, а де навчаються

Деякі школи дотримались рекомендацій МОН та пішли на канікули якомога раніше
Головне
Осінні канікули в українських школах: де діти вже відпочивають, а де навчаються
Школа Фото: Pexels
20 Жовтня 2021, 13:17
читать на русском

Більшість українських шкіл закрилися на осінні канікули вже 18 жовтня, але окремі навчальні заклади продовжили навчальний процес.

Парламент.UA розповідає, як навчаються діти в різних регіонах України.

За словами міністра освіти й науки Сергій Шкарлета, 18 жовтня канікули розпочалися у понад 5 тисячах шкіл України, а це 35,5% від їх загальної кількості. Найбільше таких закладів у Харківській (99% від загальної кількості), Сумській (94,3%), Київській (77%), Донецькій (71,1%) та Запорізькій (65,4%) областях.

Де осінні канікули вже розпочались

У Харкові школярі пішли на осінні канікули з 18 жовтня, а триватимуть вони два тижні.

Рішення почати шкільні канікули на тиждень раніше було ухвалено на засіданні Обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб стримати поширення коронавірусу, - йдеться на сайті міськради.

Школярі у Львові також пішли на двотижневі канікули з 18 листопада. До навчання вони повернуться 1 листопада. Ці обмеження також стосуються позашкілля та дозвілля. Впродовж цього часу не працюватимуть музичні школи, гуртки та секції.

Через "червону" зону карантину та збільшення кількості хворих на COVID-19 діти у Херсоні також пішли на осінні канікули з 18 жовтня. Також там відсутні угоди з постачальником газу, тобто є проблеми з опаленням.

Івано-Франківськ дотримався рекомендацій МОН та влаштував канікули з 18 жовтня. Таке рішенні ухвалили, оскільки збільшилася захворюваність на ГРВІ серед дітей.

Школярі

Школярі (фото: УНІАН)

У Кропивницькому понад 30 шкіл влаштувати канікули з 18 до 29 жовтня. Ще учні у шести школах підуть на відпочинок з 25 жовтня, який триватиме тиждень.

Через збільшення захворюваності на грип та коронавірус серед учнів та педагогів у Сумах канікули розпочались 18 жовтня. Наразі в регіоні близько 300 учнів та вчителів хворіють на COVID-19.

Чернігів відправив дітей на осінні канікули з 18 жовтня через загострення COVID-ситуації. Також у школах, які мають індивідуальні котельні, відсутнє опалення у школах.

Школа, діти, урок Фото: УНІАН

У яких регіонах школярі ще навчаються

В Одесі осінні канікули розпочнуться з 25 жовтня. До цього школярі навчатимуться дистанційно через погіршення епідситуації в регіоні. Очне навчання може розпочатись з 1 листопада, але за умови 100% вакцинації працівників освітніх закладів. Ті школи, які не виконають цього, зможуть працювати лише дистанційно.

Школа

Школа Фото: kyivcity.gov.ua

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський повідомив, що діти в усіх школах в Києві підуть на осінні канікули за графіком – з 25 жовтня. Причин для дострокового початку канікул немає.

Причин для дострокового початку осінніх канікул немає. Наразі в школах Києва на Covid-19 хворіє трохи більше ніж 800 учнів, а це менше ніж 0,3% від загальної кількості столичних школярів. Крім того, у всіх закладах освіти вже вакциновано понад 86% працівників, що є однією з основних умов очної роботи. Враховуючи темпи вакцинації, вже до кінця жовтня ми вакцинуємо практично 100% співробітників, - розповів Мондриївський.

Він також зазначив, що станом на сьогодні майже в усіх закладах освіти увімкнули опалення. Таким чином, в місті створені всі умови для безпечного продовження освітнього процесу.

Заступниця міського голови Марія Місюрова заявила, що осінні канікули у всіх школах Житомира розпочнуться з 23 жовтня. Вони триватимуть до 31 жовтня.

Школа, учням міряють температуру

Школа, учням міряють температуру (фото: halfpoint/Depositphotos)

У Луцьку осінні канікули розпочнуться з 25 жовтня. У міському Департаменті освіти заявили, що причин для дострокового початку канікул немає.

Місцева влада Дніпра зазначила, що немає показників для дострокового початку осінніх канікул. Вони розпочнуться в місті за графіком з 25 жовтня, а триватимуть до 31 жовтня.

Рівне вирішило не переносити осінні канікули та розпочати їх з 25 жовтня. У міській владі заявив, що кожна школа є самостійною в ухваленні дати канікул.

Нагадаємо, на початку жовтня Міністерство освіти й науки дало рекомендації навчальним закладам, коли вводити канікули цього навчального року. Так, осінні канікули мали тривати з 25 жовтня по 31 жовтня.

Читайте також наш матеріалОсінні канікули школярів: коли почнуться і чим зайняти дітей удома

Читайте також