Парламентська ТСК не змогла встановити причини смерті нардепа Полякова

Тимчасова слідча комісія відзвітувала про свою роботу
Важливо
Парламентська ТСК не змогла встановити причини смерті нардепа Полякова
Антон Поляков Фото: УНІАН
30 Листопада 2022, 09:15
читать на русском

На думку членів комісії, чиновники Київської міської прокуратури блокували роботу ТСК та органів досудового розслідування, діяли незадовільно й не на належному рівні.

Верховна Рада України оприлюднила звіт Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування обставин смерті народного депутата від фракції "Слуга народу" Антона Полякова.

Там зазначили, що під час досудового розслідування обставини смерті нардепа фактично не були встановлені. Зокрема, досі невідомо, звідки взялася отруйна речовина і як вона потрапила в організм Полякова.

Крім того, у ТСК вважають, що органи досудового розслідування та прокуратура не вжили заходів щодо ймовірно причетних до смерті нардепа людей і дозволили їм виїхати до російської федерації.

У цій справі необхідно провести додаткове розслідування, йдеться у висновку комісії. Остаточний звіт ТСК оголосять до 17 травня 2023 року.

Нагадаємо, 8 жовтня по поліції Києва надійшла інформація про те, що у Дніпровському районі столиці знайшли мертвим Антона Полякова - народного депутата України. Чоловіку стало зле дорогою в таксі, його намагались реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть.

В організмі народного депутата від "За майбутнє" Антона Полякова знайшли залишки наркотичного препарату - метадону. Таку інформацію оприлюднили у Міністерстві внутрішніх справ. Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін заявив, що померлий депутат Поляков однозначно приймав наркотичні речовини перед смертю.  Також Єнін пояснив "сліди від удушення" на шиї померлого депутата. За його словами, їх міг залишити золотий ланцюжок, який був на депутатові.

Перед смертю Поляков стверджував, що народні депутати від фракції "Слуга народу" нібито отримували гроші в конвертах за підтримку закону про олігархів.

18 листопада 2021 року Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію, яка розслідуватиме смерть депутата.

Читайте також