Попри розкол "Голос" залишиться фракцією - Осадчук розповів про обов'язки депутатів

У фракції може бути не менше 17 людей
Ексклюзив
Попри розкол "Голос" залишиться фракцією - Осадчук розповів про обов'язки депутатів
Андрій Осадчук Фото: facebook.com
17 Червня 2021, 10:46
читать на русском

Нардеп від "Голосу" Андрій Осадчук заявив, що попри розкол у партії, "Голос" залишиться фракцією, тому депутати зобов’язані за законом або працювати на партію, або піти.

Про це він сказав у коментарі Парламент.Ua.

За його словами, не менше 17 людей може бути у фракції.

Будь-яка фракція кожної політичної партії у Верховній Раді, в Київраді тощо - є інструментами партії, а не клубом любителів політології, де кожен робить, що він хоче. Відповідно партія приймає ті рішення, які вона вважає ефективними для донесення своєї позиції. Якщо депутати проти позиції партії, вона не може підтримувати їх у їхніх комунікаціях. Бо це абсурдно, адже партія працює монолітно на просування своєї політики й свого інтересу, - підкреслив він.

За його словами, депутатів висунула партія у Верховну Раду, вони всі прийшли сюди від партії, а не як особистості, зірки тощо.

Вони зобов’язані за законом працювати на партію, або піти, - сказав Осадчук.

Читайте також

Контекст. Один із медійних лідерів "Голосу" Сергій Притула покинув ряди партії, так само як до нього це зробив Святослав Вакарчук. Потім депутати почали розповідати про невдоволення керівництвом політсили, заявивши, що Кіра Рудик узурпувала владу та одноосібно розпоряджається партійними коштами.

Раніше в інтерв’ю для Парламент.UA депутатка Ольга Стефанишина розповіла, як щодо нардепів, які висловлюють незгоду з діями керівництва політсили, вживають ряд заходів. Наприклад, забороняють партійному фотографу знімати цих депутатів, блокують їм записи на ефірах телеканалів та виступи у преспоінті парламенту.

16 червня десять депутатів з фракції "Голосу" заявили про розкол у фракції та про створення окремого об'єднання "Справедливість". До нього увійшли Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараськін, Ярослав Юрчишин.

Чому партія розкололась, читайте у нашому матеріалі: В "Голосі" триває війна: нардеп розповів про те, як Бог забрав у Кіри Рудик розум

1