Президентський рейтинг в Україні: Порошенко майже наздогнав Зеленського

У січні зросли рейтинги лідера "Європейської солідарності" та лідерки "Батьківщини"
Головне
Президентський рейтинг в Україні: Порошенко майже наздогнав Зеленського
Петро Порошенко Фото: facebook.com/petroporoshenko
2 Лютого 2022, 11:11
читать на русском

У президентському рейтингу продовжує лідирувати чинний глава держави Володимир Зеленський.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

За даними соціологів, якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримали б Володимир Зеленський (17,4% усіх опитаних, або 26,0% тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з вибором) та Петро Порошенко (16,2% та 24,2%, відповідно).

За лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко проголосували б 6,9% усіх опитаних або 10,3% тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з вибором, за Дмитра Разумкова - 5,5% та 8,2%, відповідно.

Менші шанси виграти вибори були б у представника ОПЗЖ Юрія Бойка та у лідера партії "Наші" Євгена Мураєва - 4,7% усіх респондентів або по 7,0% тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з вибором.

За Ігоря Смешка готові проголосувати 3,6% усіх опитаних або 5,4% тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з вибором.

У порівнянні з жовтнем 2021 року статистично значимо зросли рейтинги Порошенка (з 12,7% до 16,2% усіх опитаних) та Тимошенко (з 5,0% до 6,9%), а також знизився рейтинг Гройсмана (з 4,1% до 2,1%), - кажуть соціологи.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 28 по 31 січня 2022 рокуметодом САТІ (телефонне опитування). Було опитано 1206 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,9% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, минулого року понад 40% українців вважають президента України Володимира Зеленського найбільшим "Розчаруванням 2020 року", але водночас і "Політиком 2020 року".

Читайте також