Порошенко не вірить у арешт після повернення до України

Політик не бачить жодних підстав для цього
Головне
Порошенко не вірить у арешт після повернення до України
Петро Порошенко Фото: eurosolidarity.org
16 Січня 2022, 21:22
читать на русском

П'ятий президент України, голова партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив, що 17 січня прибуде до Печерського районного суду, де йому обиратимуть запобіжний захід у справі про державну зраду.

Про це Порошенко сказав під час брифінгу у Варшаві, трансляція виступу велася на його Facebook-сторінці.

Політик висловив сумнів, що його заарештують після повернення до України, оскільки не бачить для цього підстав. При цьому Порошенко підкреслив, що справа не його депутатської недоторканності.

Окрім того, на його думку, президент Володимир Зеленський "сам собі нашкодить, якщо вдасться до цього".

Упевнений, що Зеленський не зробить цього — не вистрелить собі в ногу. Немає підстав (для затримання — ред.), тому нічого коментувати, — сказав Порошенко.

Нагадаємо, 20 грудня ​ Петру Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Йдеться про організацію злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

У вказаному кримінальному провадженні вже повідомлено про підозру двом народним депутатам України, один з яких Порошенко. Колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості та топменеджеру часів Януковича.

Адвокати Порошенка стверджують, що Рада національної безпеки і оборони може застосувати щодо п'ятого президента санкції.

6 січня Печерський райсуд м. Києва арештував майно та активи п'ятого президента, народного депутата Петра Порошенка, якого підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму.

Читайте також

1