Росія прагне сфабрикувати докази вбивства полонених азовців в Оленівці - розвідка

Окупанти можуть підкинути боєприпаси з HIMARS, як "докази" провини у цій трагедії України
Важливо
Росія прагне сфабрикувати докази вбивства полонених азовців в Оленівці - розвідка
Вибух в Оленівській колонії / Скрін з відео
4 Серпня 2022, 11:51
читать на русском

Розвідка США знайшла докази, що російська сторона сфабрикує докази масового вбивства українських військовополонених у колонії в Оленівці Донецької області.

Як пише Associated Press з посиланням на джерела в розвідці США, росія прагне підкинути неправдиві докази, щоб показати, що українські війська відповідальні за напад на Оленівську в’язницю 29 липня, у результаті якого загинуло 53 особи та було поранено до 100 осіб.

Зокрема, росія вже стверджувала, що українські військові використали надані США реактивні системи залпового вогню, щоб обстріляти в’язницю.

В американській розвідці отримали свідчення, що російські чиновники можуть на місце масового вбивства підкласти боєприпаси з ракетно-артилерійських систем середньої дальності (HIMARS), як докази того, що в атаці використовувалися системи, надані Україні США.

Очікується, що росія вживе таких заходів, оскільки очікує, що незалежні слідчі та журналісти врешті-решт отримають доступ до Оленівки, - додали у розвідці.


Нагадаємо, зранку 29 липня російські пропагандисти повідомили, що ЗСУ обстріляли колонію в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. Влада так званої "ДНР" стверджує, що внаслідок обстрілу загинули не менше 53 українських військовополонених.

В Офісі Генпрокурора повідомили, що внаслідок удару по території виправної колонії в тимчасово окупованій Оленівці загинули близько 40 українських військовополонених, ще 130 — отримали поранення.

Тим часом російські бойовики заявили українській стороні про готовність віддати тіла загиблих в Оленівці військових, зокрема "азовців", лише "після закінчення розслідування".

В ООН заявили, що запустять місію з пошуку фактів теракту в Оленівці Донецької області, де загинули близько 50 українських військовополонених, серед яких "азовці".

Читайте також

1