Самовидалився з усіх чатів: Трухін попросив призупинити своє членство в "Слузі народу"

Депутати не обговорюють історію з Трухіним
Головне
Самовидалився з усіх чатів: Трухін попросив призупинити своє членство в "Слузі народу"
Олександр Трухін Фото: facebook.com/aleksandrtrukhin40
19 Вересня 2022, 18:14
читать на русском

Народний депутат Олександр Трухін, якому НАБУ та САП повідомили про підозру у пропонуванні хабаря правоохоронцям, попросив призупинити своє членство у фракції "Слуга народу" та вийшов з усіх партійних чатів.

Про це повідомили джерела з фракції "Слуга народу" LB.ua.

Сьогодні о 14:00 в зумі відбулося засідання фракції, де обговорювали робочі питання перед початком пленарної роботи цього тижня. Депутат Трухін перед засіданням сам вийшов з офіційного партійного чату, - сказало джерело.

Також один з нардепів розповів, що Трухін "самовидалився усюди: з інформаційного чату, офіційного партійного та з чату комітетів. Сам це зробив". Ще одне джерело заявило, що "серед депутатів історія з Трухіним наразі не обговорюється. Нічого не кажуть, якщо чесно, щодо можливих варіантів подальшого розслідування".

За словами одного зі співрозмовників, "Трухін ще 7 вересня звернувся до керівника фракції Давида Арахамії про призупинення його членства на час розслідування. Однак ми підписи щодо такого рішення не збирали та не обговорювали. Поки на рівні чатів додаткової інформації не було".

Подробиці скандалу із Трухіним:

23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася аварія за участі народного обранця Трухіна (досьє Трухіна). Його Audi в'їхала в автомобіль Ford, який протаранив інше авто. Внаслідок ДТП постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей.

31 серпня у поліції зазначили, що через наявність серед фігурантів справи народного депутата України, зокрема від "Слуги народу" Олександра Трухіна, розслідуванням займатиметься Державне бюро розслідувань.

1 лютого 2022 року з'ясувалось, що Трухін намагався "зам'яти" справу хабарем. За кермом Audi A8 був чоловік, схожий на нардепа, який почав запевняти, що йому треба встигнути на засідання Верховної Ради та вмовляти патрульного відпустити його.

Зокрема він казав: "Давай я тихенько в ліс піду", "потім знайдемося, я тобі віддячу". Депутат також казав, що замовить слівце за патрульного перед міністром внутрішніх справ Монастирським. Також депутат почав пропонувати патрульному Петрику принести з багажника сумку, де "було 150 тисяч".

2 лютого фракція "Слуга народу" оприлюднила заяву, що виключила нардепа зі своїх рядів. Цього ж дня на ситуацію відреагував президент Зеленський. Він зазначив, що депутат має відповісти за свій вчинок повною мірою.

7 лютого патрульного Сергія Петрика викликали до ДБР на допит як свідка.

Читайте також

1