Ще більше українців перестали довіряти Зеленському - опитування

Більшість громадян більше довіряють колишньому спікеру Ради
Важливо
Ще більше українців перестали довіряти Зеленському - опитування
Зеленський у новому інтер`єрі Офісу президента (Фото: Єфрем Лукацький)
24 Листопада 2021, 16:41
читать на русском

Соціологи представили дослідження, яке вияснило рівень довіри українців до політиків.

За даними соціологічного Центру Разумкова, до всіх політиків та державних посадовців, чиє прізвище було представлене в опитувальнику, респонденти висловлюють недовіру частіше, ніж довіру.

У порівнянні з іншими політиками дещо частіше довіра висловлюється колишньому голові Верховної Ради Дмитрові Разумкову (йому довіряють 35% опитаних, не довіряють — 51%), президентові Володимиру Зеленському (відповідно 28% і 66%), - йдеться у дослідженні.

За даними соціологів, очільникові партії "Сила і честь" Ігорю Смешку довіряють 27% громадян, а не довіряють 51,5%, мерові Києва  Віталію Кличку - відповідно 26% і 66%.

Найчастіше респонденти висловлювали недовіру лідеру ОПЗЖ Віктору Медведчуку - 82%. Йому довіряють 11% опитаних. Лідерці "Батьківщини" Юлії Тимошенко не довіряють 77%, довіряють - 17%. Ексміністру внутрішніх справ Арсену Авакову не довіряють 76%, а довіряють 12,5%. Лідерові "Європейської солідарності" Петру Порошенку відповідно 76% і 19%.

За даними Центру Разумкова, народному депутату Іллі Киві довіряють лише 5%, а не довіряють 74%. Прем'єр-міністрові Денису Шмигалю - відповідно 73% і 11,5%, керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку - 70% і 8,5%.

Дослідження було проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 11 по 17 листопада 2021 року методом інтерв’ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, 16 листопада соціологи повідомляли, що 59% українців не довіряють чинному президенту України Володимиру Зеленському. Про довіру сказали 38% опитаних.

Читайте також