Ще півсотні тіл загиблих українських захисників вдалося повернути до України

Серед них - тіла 37 оборонців "Азовсталі"
Важливо
Ще півсотні тіл загиблих українських захисників вдалося повернути до України
Тіла убитих окупантами у пакетах Фото: kyivcity.gov.ua
8 Червня 2022, 16:29
читать на русском

Між Україною та росією 8 червня відбувся черговий обмін тілами загиблих військових.

Як повідомили у Міністерстві  з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, вдалося повернули 50 полеглих героїв.

Обмін відбувся на лінії фронту в Запорізькій області за формулою "50 на 50". Тобто росія забрала трупи своїх 50 солдатів та повернула Україні тіла 50 військових.

Відповідної домовленості було досягнуто в результаті переговорів за участі Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олега Котенка. З 50-ти наших захисників 37 – героїчні оборонці Азовсталі, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що операція з обміну проводилась Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, ГУР МОУ, СБУ, ГШ ЗСУ та іншими силовими структурами України.

Процес повернення тіл загиблих українських військових триває, - додали у відомстві.

Нагадаємо, заблокованих у Маріуполі українських військовослужбовців у ніч на 17 травня почали евакуйовувати з заводу "Азовсталь". Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів, які перебувають на "Азовсталі", зберегти життя особового складу. Евакуйованих російські бойовики вивозили на підконтрольні "ДНР" території. Була інформація, що далі їх вивозять на росію.

Військове керівництво країни запевняло, що ведуться перемовини про повернення евакуйованих бійців на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Заступник голови МЗС рф Андрій Руденко заявив, що обмін захисників "Азовсталі" відбудеться лише після того, як їм винесуть вирок на росії.

6 червня президент Зеленський заявив, що росія забрала у полон 2,5 тисячі людей з "Азовсталі". 

7 червня було відомо, що Україні вділося повернути тіла 210 загиблих на "Азовсталі" захисників Маріуполя.

1