Справа Гогілашвілі: у ДБР розпочали досудове розслідування

До кримінального провадження долучили факт опору правоохоронцям
Головне
Справа Гогілашвілі: у ДБР розпочали досудове розслідування
Олександр Гогіашвілі Фото: my.ua
28 Грудня 2021, 14:33
читать на русском

Ексзаступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі перед судом відповість за опір правоохоронцям.

Про це повідомив у Фейсбуці народний депутат, ексголова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Він каже, що Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом можливого вчинення Олександром Гогілашвілі службового підроблення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, а також досудове розслідування за фактом можливого перевищення службових повноважень під час перетину блокпоста в Донецькій області.

Також Офіс генерального прокурора долучив наше звернення щодо можливого опору працівникові правоохоронного органу до відповідної кримінальної справи, - написав Разумков.

Нагадаємо, заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі на блокпосту у Краматорську влаштував "розбірки", оскільки його автівку зупинили. Він прямував до зони ООС, а на вимогу правоохоронців зупинився не одразу.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Денис Монастирський відсторонив Гогілашвілі від займаної посади на період дисциплінарного провадження.  Президент Володимир Зеленський закликав міністра внутрішніх справ та Кабмін розглянути питання про звільнення Гогілашвілі. 13 грудня Гогілашвілі сам написав заяву на звільнення з посади.

Своєю чергою громадський активіст Сергій Стерненко на джерела у правоохоронних органах розповів про кримінальне минуле Гогілашвілі, вживання наркотиків, російське громадянство та роботу на депутата Держдуми РФ Миколу Валуєва.

Читайте також наш матеріал: Братство Зеленського? Скандального Гогілашвілі звільнили, а українці досі лютують (фото)

Читайте також

1