Справа Кузьміних: за 50 тисяч гривень народний обранець опинився на волі

Підозрюваний в отриманні хабаря здав закордонний паспорт
Справа Кузьміних: за 50 тисяч гривень народний обранець опинився на волі
Депутат Кузьміних з адвокаткою Фото: https://www.facebook.com/lara.sergeevna/posts/5274892395903812
21 Травня 2022, 10:11
читать на русском

Вищий антикорупційний суд в Києві відпустив народного депутата від "Слуги народу" Сергія Кузьміних, підозрюваного в одержанні 558 тисяч гривень хабаря, під заставу у 49 600 грн.

Про це повідомила адвокатка депутата Лариса Криворучко у Фейсбуці.

Вищий антикорупційний суд 19.05.2022 закінчив розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо народного депутата України Кузьміних Сергія Володимировича. Слухали 4 місяці. В задоволенні клопотання НАБУ за погодженням з Генеральним прокурором України про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо Кузьміних С.В. - відмовлено, - написала вона.

Криворучко повідомляє, що суд вирішив зобов'язати народного депутата обранця з'являтися за викликом до суду та здати закордонний паспорт, "утриматись від спілкування з деякими особами та внести мінімальну заставу".

Адвокатка заявила, що не погоджується з таким навіть мінімальним рішенням суду і буде його оскаржувати в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду і в ЄСПЛ, "якщо не доб'ється застосування закону в українських судах".

Нагадаємо,  28 січня прокурори САП та детективи НАБУ затримали "на гарячому" народного депутата від фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Той саме отримував майже 600 тисяч гривень хабаря за укладання "потрібних" контрактів для закупівлі обладнання в одну з Житомирських лікарень.

31 січня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру. Водночас у НАБУ заявили, що Кузьміних проігнорував три повістки про виклики до правоохоронних органів.

3 лютого 2022 року Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата Кузьміних. 4 лютого нардеп вийшов на зв'язок та спростував заяву НАБУ про переховування.

Вранці 7 лютого НАБУ та САП затримала народного депутата Сергія Кузьміних. Цього ж дня суддя Печерського суду не змогла розпочати розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу, оскільки неможливо було юридично встановити особу нардепа Сергія Кузьміних.

У "Слузі народу" заявляли про потребу виключити Кузьміних з лав партії та фракції у ВР. 

Читайте також

1