Справу депутата Кузьміних передали до суду - відео

Обвинувальний акт нардепу вручили напередодні
Головне
Справу депутата Кузьміних передали до суду - відео
Сергій Кузьміних / Фото з Facebook
23 Вересня 2022, 21:14
читать на русском

Сьогодні, 23 вересня, до суду скерували справу народного депутата Сергія Кузьміних, якого звинувачують в одержанні хабаря. 

Про це повідомили в НАБУ.

Дії Сергія Кузьміних кваліфіковані за ч. 2 ст. 369-2 КК України. Обвинувальний акт йому вручили напередодні.

У відомстві нагадали, що восени 2021 року представнику приватної компанії натякнули, що якщо та планує постачати медичне обладнання лікарням у Житомирській області, варто це питання попередньо узгодити з одним із нардепів. Тоді нардеп пообіцяв сприяння, яке фактично зводилось до забезпечення перемоги у тендерах із закупівлі обладнання коштом бюджету.

Першим об’єктом такої співпраці стало комунальне підприємство "Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка", яке, згідно з домовленостями між нардепом і представником компанії, закупило медичне обладнання на 40 млн грн.

У відповідь нардеп натякнув, що його послуги становлять 30% від сум договорів, укладених із лікарнею. Після одержання грошей від лікарні за одним із тендерів (за систему ультразвукової діагностики) нардеп попросив передати йому 30% від суми договору - 558 тисяч грн.

Додали, що Кузьміних планував таку схему обрахунку суми неправомірної вигоди застосовувати й щодо інших договорів у майбутньому, зокрема на постачання МРТ (30% від 37,499 млн грн – 11,25 млн грн) та лапароскопічного набору для хірургічних процедур (30% від 1,19 млн грн – 398,33 тисячі грн).

Нагадаємо,  28 січня прокурори САП та детективи НАБУ затримали "на гарячому" народного депутата від фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Той саме отримував майже 600 тисяч гривень хабаря за укладання "потрібних" контрактів для закупівлі обладнання в одну з Житомирських лікарень.

31 січня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру. Водночас у НАБУ заявили, що Кузьміних проігнорував три повістки про виклики до правоохоронних органів.

3 лютого 2022 року Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата Кузьміних. 4 лютого нардеп вийшов на зв'язок та спростував заяву НАБУ про переховування.

Вранці 7 лютого НАБУ та САП затримала народного депутата Сергія Кузьміних. Цього ж дня суддя Печерського суду не змогла розпочати розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу, оскільки неможливо було юридично встановити особу нардепа Сергія Кузьміних.

У "Слузі народу" заявляли про потребу виключити Кузьміних з лав партії та фракції у ВР. 

Читайте також