Стефанчук підписав розпорядження про позбавлення мандата колаборанта Ковальова у зв`язку зі смертю нардепа

Ковальова застрілили влітку на Херсонщині
Важливо
Стефанчук підписав розпорядження про позбавлення мандата колаборанта Ковальова у зв`язку зі смертю нардепа
Олексій Ковальов фото: Twitter
18 Січня 2023, 10:13
читать на русском

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав розпорядження про позбавлення повноважень нардепа Олексія Ковальова ("Слуга народу") "у зв'язку з його смертю". Чиновник з Херсонської області перейшов на бік окупантів після російського вторгнення в Україну.

"Доля колаборантів і зрадників. Розпорядження про дострокове припинення повноважень нардепа Ковальова. У зв'язку зі смертю. Не співчуваю", – написав Стефанчук на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши фото розпорядження про позбавлення Ковальова повноважень.

У інтерв'ю  інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна" Руслан Стефанчук також заявив, що Верховна Рада має документальні підтвердження, що нардеп-колаборант Олексій Ковальов мертвий.

"Ми отримали копію свідоцтва про смерть зрадника Ковальова та вже передали ці матеріали у відповідні органи", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, Олексій Ковальов - заможний херсонський аграрій, який пройшов до парламенту від "Слуги народу" і несподівано, на початку вторгнення, запропонував свої послуги окупантам. Він налагодив постачання своєї продукції до росії через Крим.

У квітні 2022 року було відкрито кримінальне провадження відносно народного депутата України, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

На початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора - "уряді Херсонської області".

6 липня 2022 року генеральний прокурор, на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів, повідомила йому про підозру.

15 липня, за клопотанням ДБР, народному депутату України Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Депутата було оголошено в розшук. 

28 серпня на Росії слідчий комітет підтвердив смерть нардепа-колаборанта Олексія Ковальова, якого вбили в окупованій Голій Пристані Херсонської області.

Читайте також