Студенти виступили проти Шкарлета та анонсували акцію протесту

Акція відбудеться під Офісом президента
Студенти виступили проти Шкарлета та анонсували акцію протесту
Сергій Шкарлет (фото: facebook.com/UAMON)
18 Грудня 2020, 17:06
читать на русском

Студенти виступили проти призначення Сергія Шкарлета новим міністром освіти й науки. Вони планують провести акцію протесту.

Про це йдеться в офіційній позиції студентського парламенту КНУ ім. Тараса Шевченка.

Зазначається, що студпарламент КНУ виступив рішуче проти призначення Шкарлета на посаду міністра освіти й науки України.

На наше щире переконання, міністр освіти й науки України повинен не лише пропагувати засади академічної доброчесності, а й сам їх дотримуватися, - наголосили студенти.

Вони закликали приєднуватись до акції протесту, яка відбудеться під Офісом президента 21 грудня о 18:00.

Читайте також

Зазначається, що 11 вересня 2020 року комітет з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти виявив плагіат у роботах Шкарлета. Передумовою цьому стало звернення від народної депутатки Інни Совсун і декількох громадських організацій.

Уривки робіт Шкарлета перевірили також міжнародні фахівці, яким було надіслано перекладені фрагменти. Усі іноземці дійшли висновку, що в роботах Шкарлета є плагіат.

Студентський парламент КНУ ім. Шевченка приєднався до студентської спільноти Українського католицького університету, Національного технічного університету України "Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського", Національного університету "Києво-Могилянської академії" та публічно виступили проти рішення Верховної Ради.

Також наголошуємо, що в разі ігнорування вимог студентства, згідно з пунктом 12 статті 40 Закону України "Про вищу освіту", студентський парламент університету має право оголосити акцію протесту, -  додали студенти.

Читайте також

Нагадаємо, що 17 грудня Верховна Рада України проголосувала за призначення Сергія Шкарлета (досьє Сергія Шкарлета) міністром освіти й науки України. За призначення Шкарлета у залі вдалося зібрати рівно 226 голосів нардепів. Поки він після голосування зачитував присягу, йому кричали із зали "Ганьба!".

Народні депутати від партії "Європейська солідарність" вимагали на наступному засіданні Верховної Ради переголосування за кандидатуру міністра освіти Сергія Шкарлета.

У Раді пообіцяли розібратись, чи кнопкодавили депутати, чи ні.

Про скандали у Міністерстві освіти та про його нинішнього очільника Сергія Шкарлета читайте у нашому матеріаліПолітичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета.

1