Суд розгляне заяву Януковича про бажання вести справу через відеозв'язок

Його звинувачують у державній зраді
Суд розгляне заяву Януковича про бажання вести справу через відеозв'язок
Віктор Янукович (фото: УНІАН)
9 Квітня 2021, 20:32
читать на русском
Верховний суд України розгляне заяву колишнього президента Віктора Януковича щодо надання йому можливості брати участь у справі про державну зраду у режимі відеоконференції.

Про це повідомили у пресслужбі ВСУ.

Клопотання буде розглянуто колегією суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду під час судового розгляду справи 12 квітня 2021 року, - йдеться у повідомленні.

Крім того, зранку 9 квітня адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що колишній президент звернувся до Верховного суду України із цією заявою.

Читайте також


Контекст. 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно засудив Віктора Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду і пособництво у веденні війни.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн і залишити без зміни накладений у рамках провадження арешт на майно.

2 жовтня 2020 року Апеляційний суд залишив без змін вирок Януковичу у справі про держзраду.

10 грудня Печерський суд Києва відмовив у задоволенні заяви президента-втікача Віктора Януковича про його допит у справі щодо розгону Майдану у лютому 2014 року. Відмовили також і в допиті свідків.

26 жовтня слідчий суддя ВАКС відмовив у задоволенні клопотання прокуророві САП про обрання запобіжного заходу четвертому президентові України (досьє Януковича), який переховується від слідства із 2014-го року.

Апеляційний суд пояснив рішення про анулювання заочного арешту Януковича. У суді заявили, що прокурором не доведено факт про оголошення Януковича у міжнародний розшук.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що оскаржить відмову в застосуванні запобіжного заходу колишньому президенту України Віктору Януковичу у справі Межигір'я.

19 січня 2021 року Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відхилив скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та відмовив у заочному арешті колишнього президента Віктора Януковича.

Більше про скандальне рішення суду щодо відмови в арешті президента-втікача читайте у нашому матеріаліСуд скасував заочний арешт Януковича: чи повернеться експрезидент до України 

1