У білоруській в'язниці Протасевича б'ють - МЗС Польщі

На відео видно його побиття
Важливо
У білоруській в'язниці Протасевича б'ють - МЗС Польщі
Роман Протасевич Фото: скріншот з відео
25 Травня 2021, 12:23
читать на русском

У Міністерстві закордонних справ Польщі запевняють, що колишнього головного редактора Nexta Романа Протасевича у білоруській в'язниці били. Про це свідчать його побої на відео.

Про це заявив заступник голови МЗС Польщі Павло Яблонський в ефірі "Польського радіо".

На записі видно, що щодо нього застосовувалося насильство, видно сліди побоїв. Видно, що щодо нього порушувалися права людини, - сказав він.

Про побиття Протасевича стверджують і журналісти Telegram-каналу Nexta:

Тим часом батько затриманого Дмитро Протасевич заявив про побиття сина в СІЗО. В інтерв’ю Reuters він припустив, що у Протасевича може бути зламаний ніс.

Читайте також

Контекст. 23 травня літак компанії Ryanair, який слідував за маршрутом Афіни-Вільнюс, здійснив незаплановану посадку в аеропорту "Мінськ". На борту літака перебував засновник найбільшого опозиційного білоруського телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич разом зі своєю дівчиною.

За даними окремих ЗМІ, для того, щоб змусити пасажирський літак сісти в аеропорту Мінська, владою Білорусі було піднято військовий винищувач Міг-29.

За словами самого Протасевича, за ним стежили до затримання. Він вважає, що у Білорусі йому загрожує смертна кара.

24 травня президент Володимир Зеленський (досьє Зеленського) доручив уряду підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю. Також до "повітряного бойкоту" раніше доєдналися Латвія, Нідерланди, Польща, Угорщина і Франція.

Читайте наш матеріалЗатримання Протасевича: навіщо це Лукашенкові і як реагує Україна і світ