У Києві побили підозрюваного в корупції нардепа Юрченка

Особи нападників поки що невідомі
9 Грудня, 14:15 208

У Києві вранці 9 грудня двоє невідомих чоловіків побили народного депутата Олександра Юрченка.

Про це повідомив телеграм-канал Киевский кейс.

Зазначається, що двоє невідомих підійшли до депутата, почали чіплятися та обзивати його. Потім чоловіки завдали парламентарію ударів кулаками, сіли в авто Volkswagen і поїхали геть.

Нардеп уже звернувся до поліції щодо інциденту. У місті оголошений план-перехоплення.

Читайте також

Нагадаємо, 14 вересня Національне антикорупційне бюро України викрило на хабарі помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка та показало відео з доказами хабарництва нардепа Юрченка.

У зв’язку з цим нардеп добровільно вийшов з фракції на час розслідування. Юрченко обіймає посаду голови підкомітету Ради з питань поводження з побутовими відходами комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

16 вересня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Івану Фіщенко, якого НАБУ підозрює у хабарництві та змові з Юрченком.

21 вересня Вищий антикорупційний суд України взяв під варту народного депутата Олександра Юрченка із можливістю вийти під заставу у розмірі 3 млн 1656 грн. Під час обшуків у нардепа знайшли незареєстрований пістолет.

25 вересня нардеп вніс заставу і вийшов із СІЗО. Він повідомив, що мандат складати не збирається.

4 листопада ВАКС зняв електронний браслет з підозрюваного за хабар нардепа Юрченка.

Читайте також

Крім того, під час розслідування вимагання Юрченком хабаря було встановлено, що 25 листопада 2009 року в журналі реєстрації злочинів Голосіївського районного управління внутрішніх справ було зафіксовано затримання Юрченка за крадіжку чотирьох пляшок пива Staropramen в одному з магазинів Києва. 4 грудня 2009 року у справі виписали відмову в порушенні кримінальної справи, проте наразі сам відмовний матеріал із якихось причин знищений. Юрченко назвав цю інформацію фейком і пообіцяв спростувати, однак досі цього не зробив.

5 листопада народна депутатка від партії Європейська солідарність Вікторія Сюмар повідомила, що у кулуарах Верховної Ради побилися нардепи Гео Лерос та Олександр Юрченко. Нардеп Юрченко написав заяву до прокуратури на Гео Лероса (досьє Гео Лероса). Лерос вважає, що "постановником" його  бійки з колегою Олександром Юрченком у кулуарах Верховної Ради є "слуга народу" Микола Тищенко (досьє Миколи Тищенка).