У Маріїнському палаці розпочалась зустріч Меркель і Зеленського

Спочатку лідери поговорять віч-на-віч
Головне
У Маріїнському палаці розпочалась зустріч Меркель і Зеленського
Ангела Меркель та Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
22 Серпня 2021, 14:28
читать на русском

У Маріїнському палаці в Києві 22 серпня розпочалася зустріч президента Володимира Зеленського та федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка перебуває в Україні з візитом.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що Зеленський привітав гостю на ґанку палацу. Відбулося представлення делегацій.

Після переговорів Володимира Зеленського та Ангели Меркель у форматі віч-на-віч передбачена зустріч з представниками засобів масової інформації та продовження перемовин у розширеному форматі, - йдеться у повідомленні.

Вранці 22 серпня міський голова Києва Віталій Кличко прибув в аеропорт "Бориспіль", де, за протоколом, як мер столиці, мав зустрічати канцлера Німеччини. Така процедура була й при минулих візитах до Києва.

Але цього разу мене не пустили. Силою прориватися, звичайно, не буду. Але таке в моїй практиці мера — вперше. Тому цікаво: в "проєвропейському" Міністерстві закордонних справ України вирішили терміново порушити протокольні заходи? Чи отримали команду і так тремтіли, що влаштували такий цирк?!, - сказав Кличко.

Нагадаємо, що федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель планувала відвідати Україну з візитом 22 серпня. При цьому напередодні, 20 серпня, канцлер зустрілась з російським президентом Володимиром Путіним.

Меркель та Путін обговорили ситуацію з газогоном "Північний потік-2", взаємини країн та транзит газу через Україну.

Читайте також

1