У МОЗ закликали підприємців зрозуміти ситуацію

Карантин допоможе зберегти життя людей, хоч і бізнес втрачає кошти
У МОЗ закликали підприємців зрозуміти ситуацію
Напис на вітрині кафе у Львові. Фото: УНІАН
15 Листопада 2020, 08:01
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов закликав представників бізнесу з розумінням поставитися до необхідності запровадження такого заходу, як карантин вихідного дня, адже це допоможе зберегти життя людей.

Про це він повідомив на брифінгу.

Я розумію, що ви будете в ці дні втрачати кошти. Я впевнений, що мої колеги по уряду, по Міністерству економіки запропонують вам якийсь механізм, яким чином підтримати вас в такий важкий з економічної точки зору період. Подумайте, що в кінцевому результаті ви збережете життя хоча б однієї людини. Ця людина, вже після епідемії, буде ходити в ваш ресторан, ваше кафе, - звернувся очільник МОЗ до підприємців.

Степанов (досьє Максима Степанова) закликав міських голів, які беруть участь у другому турі місцевих виборів, припинити спекуляції навколо карантину вихідного дня.

Хочу звернутися до деяких мерів, у яких попереду другий тур. У мене до вас єдине прохання. Починайте ставитися до своїх виборців як до людей, а не як до електорату. Життя і здоров'я людей набагато вищі, ніж будь-які інші, передвиборчі речі, - наголосив міністр.

Читайте також

Нагадаємо, що 11 листопада уряд офіційно впровадив карантин вихідного дня.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Міністерство культури та інформаційної політики виступило проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Карантин вихідного дня: що закриють та як реагують експерти"