У НАЗК назвали посадовців, які уникнуть відповідальності через рішення КС

НАЗК повідомляє про "корупційних щасливчиків"
Головне
У НАЗК назвали посадовців, які уникнуть відповідальності через рішення КС
9 Листопада 2020, 08:08
читать на русском

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що через рішення Конституційного суду деякі посадовці не підуть на виклик до НАБУ через незадекларовані статки.

Як повідомили в НАЗК, до цього списку потрапили:

  • Василь Коротецький - ексначальник відділу державного екологічного нагляду тваринного світу та біоресурсів Держекоінспекції. Під час повної перевірки його декларації НАЗК виявило ознаки того, що він не повідомив про свої фінансові зобов’язання на 9,2 млн грн.
  • Світлана Балух - головний державний ревізор-інспектор Шевченківського відділення Личаківської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області. Не зазначила у декларації квартиру вартістю понад 1,2 млн грн, яка на праві спільної власності належить її чоловікові, а також дохід чоловіка від продажу нерухомості на 6,8 млн грн.
  • Юрій Шрамко - заступник генерального директора Держпідприємства "Укрінмаш". Не вказав про фінансові зобов’язання дружини перед підприємством на 6,8 млн грн, а також про сплачені за кредитом відсотки на понад 577 тис. грн.
  • Ірина Самойленко - головна спеціалістка відділу переговорів та доступу до ринків управління Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Не повідомила про нерухомість вартістю майже 3,9 млн грн та фінансові зобов’язання на користь банку на понад 3 млн грн.
  • Олександр Холін - директор філії Держпідприємства "Укрдержбудекспертиза" у Херсонській області. Не задекларував корпоративні права у підприємстві з розміром внеску понад 5,3 млн грн.

Читайте також

Як зазначили у НАЗК, через рішення Конституційного Суду України від 27.10.2020 № 13-р/2020 робота НАЗК лишається заблокованою. НАЗК позбавлено можливості проводити повні перевірки декларацій, складати протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, здійснювати перевірки організації роботи із запобігання корупції в державних установах тощо.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується позбавити суддів Конституційного суду їхніх повноважень та відновити скасований ними закон про декларування.

Лідер фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що рішення про оновлення Конституційного Суду України підтримав Європейський парламент.

1 листопада Зеленський розповів, що Конституційний суд вирішив знищити все, чого домігся Майдан.

Більше читайте в матеріалі "Парламент UA": Державний колапс: чим небезпечний законопроєкт Зеленського про КСУ